Ο Red Schneider, το ένα τέταρτο της αυθεντικής σύνθεσης του συγκροτήματος, απαντά σε μερικές ερωτήσεις με αφορμή την επικείμενη συναυλία τους στην Αθήνα. Τη συνέντευξη πήρε η ίδια η διοργανώτρια εταιρία και έστειλε κατόπιν στα μέσα.

- Πολλά είναι τα συγκροτήματα που προέρχονται από την πόλη σας (Αθήνα, Τζώρτζια). Υπάρχει κάτι το ξεχωριστό εκεί που βοηθά τον κόσμο να κάνει μουσική;
Είναι μία Πανεπιστημιούπολη και πολλοί δημιουργικοί άνθρωποι μένουν εκεί, ενώ πολλοί από αυτούς καταλήγουν να μείνουν για πάντα. Παρ' όλα αυτά όταν ξεκινήσαμε απλά δεν υπήρχαν πολλά πράγματα να κάνει κανείς και ξεκινήσαμε το συγκρότημα σαν ένα τρόπο διασκέδασης στον ελεύθερο χρόνο μας.

- Από την πρώτη κιόλας μέρα του συγκροτήματος ήταν φανερό πως οι B-52s δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό ήταν ηθελημένο ή απλά προέκυψε;
Φέραμε όλοι τις δημιουργικές μας ιδέες και τις εμπνεύσεις μας στο τραπέζι και δημιουργήσαμε το δικό μας στυλ το οποίο δεν έμοιαζε με κανενός άλλου. Επίσης είχαμε πολλές κοινές ιδέες και γούστα, οπότε βρισκόμασταν στο ίδιο μήκος κύματος.

- Είσαστε μαζί σχεδόν τριάντα χρόνια...
Είναι η καριέρα μας και παραμείναμε ενωμένοι μετά από πολλές καλές και κακές στιγμές. Και μετά από τόσο καιρό πρέπει να διαθέτεις ένα είδος δέσμευσης γι’ αυτό που κάνουμε.

- Τι να περιμένουμε από την συναυλία σας;
Δημιουργούμε μία άγρια ατμόσφαιρα πάρτι και ο κόσμος γρήγορα μας ακολουθεί.

- Κάποτε δηλώσατε πως ‘είμαστε εδώ για να διασκεδάζουμε τον κόσμο, αλλά είναι υπέροχο να κάνεις τον κόσμο να σκέφτεται και να χορεύει μαζί.’
Είμαστε όλοι ιδιαίτερα ενεργοποιημένοι σε πολιτικό και οικολογικό επίπεδο. Υπάρχουν πολιτικές δηλώσεις στα τραγούδια μας, αλλά συνήθως συζητάμε για πολιτική στις συνεντεύξεις μας.

- Ο νέος δίσκος πως είναι;
Κλασσικός Β-52s με μερικά ηλεκτρονικά παραπάνω και τον σήμα κατατεθέντα χορευτικό μας ήχο. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσει μέχρι το φθινόπωρο.

- Είχατε την τύχη να συνεργαστείτε με μερικούς από τους σημαντικότερους ανθρώπους στον χώρο της μουσικής. Υπάρχει κάποιος που θα ξεχώριζες;
Γιά μένα η δουλειά που κάναμε με τους παραγωγούς Nile Rogers, Don Was και τον Steve Osborne που κάνει την παραγωγή στον τελευταίο μας δίσκο.

- Πως σας φαίνεται η ιδέα της συναυλίας στην Ελλάδα;
Μακάρι να μπορούσα να μείνω περισσότερο! Στη δεκαετία του ’70 τη γύρισα όλη με ωτο-στόπ μέσα σε μερικές εβδομάδες. Το λάτρεψα!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured