Όταν ο Derrick May άκουσε για πρώτη φορά ένα demo που είχε φτάσει στο Detroit από την μακρινή Σουηδία, πιθανότατα η εικόνα που είχε σχηματίσει για τον παραγωγό Brikha απείχε πολύ από την πραγματικότητα. Ο Aril δεν είναι πανύψηλος ή ξανθός, ούτε έχει γαλάζια μάτια. Αντιθέτως έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός Ιρανού. Παράγει techno υψηλών bpm, αλλά ο ίδιος κρατάει ένα χαμηλό προφίλ. Λίγο πριν την εμφάνιση του στο Fuzz της Βουλιαγμένης, μας εξηγεί τη φύση των αντιθέσεων του.



Πρόκειται να κυκλοφορήσεις σύντομα ένα EP με την Pokerflat. Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα γι’ αυτό;
Myspace.com/arilbrikha… Tσεκάρετε το.

Transmat το 2000, Kompakt το 2007. Τι πιστεύεις ότι άλλαξε στη σκηνή και τι στις παραγωγές σου;
Δεν ξέρω για τη σκηνή, καθώς δεν μπορώ να πω ότι ενημερώνομαι ιδιαίτερα για τις εξελίξεις. Δεν είμαι DJ και δεν αγοράζω δίσκους, οπότε το μόνο που ακούω από άλλες παραγωγές είναι ό,τι τύχει να παίζει ο dj στα club που παίζω. Όσον αφορά τις παραγωγές μου και πάλι δε νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Οι παραγωγές μου αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, χωρίς να το επεξεργάζομαι ιδιαίτερα. Δε σκέφτομαι πολύ όταν κάνω μουσική. Απλά ακολουθώ το ένστικτο μου.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι άνθρωποι σχετικά με την προσωπικότητα σου;
Δεν έχω ιδέα. Ίσως το γεγονός ότι βιάζομαι να κρίνω τους ανθρώπους και τις καταστάσεις και αυτό είναι αρνητικό. Το θετικό είναι ότι λατρεύω να γνωρίζω νέους ανθρώπους…είναι ένας περίεργος συνδυασμός υποθέτω.

Γεννήθηκες στο Ιράν. Πως κατέληξες στην Σουηδία;
Οι γονείς μου μετακόμισαν στη Σουηδία όταν ήμουν τριών. Μάλιστα πριν την Σουηδία είχαμε μείνει και στην Αθήνα για τρεις μήνες. Ο πατέρας μου είχε ανέβει πρώτος για να οργανώσει κάπως την κατάσταση για την υπόλοιπη οικογένεια, ενώ εμείς μέναμε στο σπίτι του θείου μου στην Ελλάδα.


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν γνώρισες τον Derrick May;
Πρέπει να με κεράσεις μερικά σφηνάκια ούζου για ξεκινήσω να σου μιλάω γι αυτό. Χε χε...

Ποιες είναι οι φήμες που έχεις ακούσει για μας τους Έλληνες;
Ότι μισείτε τους Αλβανούς; ;)
Τα καλύτερα που έχω ακούσει είναι ότι λατρεύετε τα καλά πάρτυ, το φαγητό και το κρασί. Νομίζω ότι τα ενδιαφέροντα μας συμπίπτουν!

Ποια είναι τα πέντε tracks που πιστεύεις ότι καθόρισαν την εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής;
Για μένα προσωπικά, είναι η δουλειά των Depeche Mode μέχρι και το “Violator”, το “Internal Empire” του Robert Hood και το “More Fun To Compute” των Kraftwerk. Το “Q 1.1” από Basic Channel.

Ποιο είναι το πιο ιδιόρρυθμο σχόλιο που έχει ακούσει για την μουσική σου;
“Αυτό δεν είναι techno!”

Πες μας για τα μελλοντικά σου σχέδια. Μπορούμε να περιμένουμε κάποιο album;
Ναι, υπάρχει ένα album το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα κυκλοφορήσει από την Peacefrog τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Έχει τελειώσει το mastering και έχει σχεδιαστεί το artwork, αλλά υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διανομή οι οποίες πρέπει να ρυθμιστούν.

Το minimal έχει πεθάνει;
Τι είναι το minimal;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured