Ο Mike «Gomezz» Gommeringer, drummer και ιδρυτικό μέλος των Reamonn, μιλάει στο Avopolis για τους Γερμανούς που έσπασαν κάθε ρεκόρ δημοτικότητας ξένου καλλιτέχνη στην ιστορία της χώρας μας με το “Tonight”… Να υπενθυμίσουμε ότι οι Reamonn θα εμφανιστούν στο Fuzz το προσεχές Σάββατο 17 Μαρτίου.

Το “Tonight” είναι το νούμερο ένα τραγούδι στην Ελλάδα για 14 συνεχείς εβδομάδες, σημειώνοντας μια πρωτοφανή επιτυχία για ξένο καλλιτέχνη για τα δεδομένα της χώρας μας.
«Ουάου! Ναι, το είχα πληροφορηθεί και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Αλλά δεν ήξερα πως είχαμε μπει στο ελληνικό βιβλίο Guinness!».

Τι πιστεύεις ότι έχει αυτό το κομμάτι και αιχμαλωτίζει έτσι το κοινό;
«Πραγματικά δεν ξέρω, δεν γράφουμε με κάποια φόρμουλα, ούτε σκεφτήκαμε ποτέ πώς να φτιάξουμε ένα hit. Θα σου φανεί μάλιστα παράξενο, αλλά αρχικά το “Tonight” δεν προοριζόταν καν για να μπει στο album! Όταν ηχογραφούσαμε το Wish στην Αμερική είχαν κοπεί πολλά από τα τραγούδια τα οποία είχαμε έτοιμα και ανάμεσά τους ήταν κι αυτό. Και δεν είχε αντιδράσει κανένας, ούτε από εμάς, ούτε από τους ανθρώπους της εταιρείας μας. Τελικά μπήκε από καθαρή τύχη, στο τελευταίο στάδιο, όταν κάναμε την τελική μείξη».

Ως τώρα το “Supergirl” ήταν το τραγούδι-σήμα κατατεθέν σας. Πιστεύεις ότι η κατάσταση θα αλλάξει με το “Tonight”;
«Είναι δύσκολο να το πω αυτό... Δεν ξέρω, είναι διαφορετικός ο τρόπος που η κάθε χώρα ανταποκρίνεται σε κάποιον ήχο. To “Tonight” έγινε πράγματι επιτυχία σε πολλές χώρες, όπως και το “Supergirl”. Στην Ελλάδα όμως έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία μας, ενώ σε άλλες χώρες, π.χ. στην Ολλανδία ή στην Πορτογαλία, είναι άλλα μας τραγούδια τα οποία έχουν τραβήξει τη μαζική προσοχή».

Είναι λόγω της επιτυχίας του “Tonight” που επιστρέφετε στη χώρα μας για δύο συναυλίες; Ή το είχατε προγραμματίσει από πιο πριν;
«Κοίτα, σίγουρα οι πωλήσεις έπαιξαν ρόλο για το πού θα παίζαμε. Χαιρόμαστε όμως πολύ που μας δίνεται η ευκαιρία να ξαναγυρίσουμε στην Ελλάδα. Είχαμε μια φανταστική παραμονή κατά τη διάρκεια της τελευταίας μας επίσκεψης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - το φαγητό ήταν φοβερό, ο καιρός υπέροχος και ο κόσμος ζεστός μαζί μας. Θέλαμε έτσι να ξαναπαίξουμε το συντομότερο».

Όταν ξεκινήσατε τη μπάντα, περιμένατε ποτέ πως θα έφτανε η μέρα που θα δίνατε συναυλίες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη;
«Όλοι ήμασταν πριν σε μικρότερα σχήματα, μα με το που μαζευτήκαμε μαζί νιώσαμε από το ξεκίνημα ότι κάτι υπήρχε ανάμεσά μας. Το όνειρό μας ήταν να μπορούμε να ζούμε κάνοντας μουσική και δουλέψαμε για να το πετύχουμε, αν και ίσως να μην πιστεύαμε πάντοτε ότι θα τα καταφέρναμε. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι ευλογημένος που τα πράγματα ήρθαν τελικά έτσι».

Σας απασχολεί ότι, παρόλη την επιτυχία σας στις λεγόμενες περιφερειακές αγορές, οι βασικές αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και της Βρετανίας δείχνουν να μην αγγίζονται από τα μαγικά σας;
«Όχι, γιατί αυτό που εισπράττουμε κάνοντας συναυλίες στην Ευρώπη μας φτάνει και μας περισσεύει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την επιτυχία μας σε τόσες χώρες για να σκεφτούμε σχετικά με την Αμερική. Ίσως η Αμερική να μην έτοιμη για εμάς, ίσως πάλι εμείς να μην είμαστε έτοιμοι για την Αμερική».

Αρκετοί όμως είπαν ότι αυτός ήταν ο λόγος που σπάσατε την παράδοση και ηχογραφήσατε την τελευταία σας δουλειά στο Λος Άντζελες...
«Δεν είναι έτσι. Παίξαμε μια συναυλία στο Λος Άντζελες, μας προσέγγισαν κάποιοι άνθρωποι που τους αρέσαμε και κάτσαμε να ακούσουμε τι είχαν να μας πουν. Σε πέντε μόλις λεπτά συνομιλίας είχαμε καταλάβει ότι ο Greg Fidelman, ο παραγωγός μας, ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με μας, ήθελε τα πράγματα που σκεφτόμασταν και επιπλέον ήξερε να βρει όλους τους ανθρώπους οι οποίοι μας χρειάζονταν. Περάσαμε τέσσερις φανταστικούς μήνες στο Λος Άντζελες».

Αυτή την εποχή περιοδεύετε με τη Nelly Furtado. Πόσο κοινό έδαφος υπάρχει μεταξύ της μουσικής της και των Reamonn;
«Η Nelly Furtado είναι καταπληκτική ως άτομο και της αρέσουμε πολύ. Είχαμε μάλιστα κάνει και ένα τραγούδι μαζί, το οποίο βγήκε στη Γερμανία. Εμάς δεν μας απασχολούν οι ταμπέλες και οι κατηγορίες. Αν κάτι μας αρέσει, μας αρέσει. Δεν μας ενδιαφέρει αν το λένε χέβι μέταλ ή χιπ-χοπ. Ο καθένας μας στη μπάντα έχει άλλωστε διαφορετικές μουσικές καταβολές, εγώ π.χ. προέρχομαι από το πανκ και το χέβι μέταλ, μουσικές τις οποίες οι υπόλοιποι δεν ακούνε ιδιαίτερα. Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν παίζουμε μαζί, αυτό μας ενδιαφέρει. Και κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη Nelly Furtado».

Τι έχετε να πείτε για όσους βρίσκουν τα τραγούδια σας γλυκερά;
«Έχουμε σκεφτεί ότι πράγματι κάποιοι μπορεί να τα βρίσκουν γλυκερά, αν η μόνη σχέση τους μαζί μας είναι τα τραγούδια που παίζει το ραδιόφωνο. Είναι μια άποψη κι αυτή, δεν μας ενδιαφέρει να αρέσουμε σε όλους - θα ήταν πολύ βαρετό το όλο πράγμα τότε και θα χανόταν η πλάκα! Ούτε είμαστε ακατάδεκτοι στην κριτική, πιστεύουμε ότι καλό είναι να γίνεται. Απλά, ως προς το συγκεκριμένο, νομίζω ότι άλλη εικόνα σχηματίζει όποιος κάτσει να ακούσει ολόκληρες τις δουλειές μας και άλλη όποιος ακούει 3-4 τραγούδια μας στο ράδιο».

Υπάρχει κάποια από τις νέες μπάντες που να την ξεχωρίζεις;
«Τώρα τελευταία ακούω πολύ μουσική από το παρελθόν - Beatles, Police, Elvis Presley και τέτοια. Αλλά από νέες μπάντες έχω ξεχωρίσει τους Bloc Party, το τελευταίο τους album είναι καταπληκτικό».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured