End of The Century: The Story of The Ramones, δωρεάν προβολή την Τετάρτη 1/7, στο Backstage Festival

Τα τρία ακόρντα τους ήταν αρκετά για να φέρουν επανάσταση στη μουσική. Οι Ramones κάπου εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, πήραν όλη την proto punk κληρονομιά για να ανοίξουν μια και καλή το δρόμο για το punk που σύντομα θα περνούσε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξεσηκώνοντας τους νέους της Βρετανίας. 

Το End of the Century: The Story of the Ramones (2003) των Jim Fields και Michael Gramaglia καταγράφει με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο την πορεία μιας από τις πιο σημαντικές μπάντες όλων των εποχών, από τα πρώτα τους βήματα στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 μέχρι και τη διάλυσή τους το 1996. 

Σε αυτό, φυσικά, το ντοκιμαντέρ συμμετέχουν τα ίδια τα μέλη των Ramones (ο Dee Dee Ramone πέθανε ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία της ταινίας, ενώ ο Johnny Ramone λίγους μήνες μετά), ενώ ακόμη παρελαύνουν όλοι όσοι βρίσκονταν γύρω την περίοδο που μεσουρανούσαν οι Ramones, όπως η Debbie Harry και ο Joe Strummer αλλά και συγγενείς των Ramones και προσωπικότητες όπως ο Rick Rubin και ο Phil Spector. 

Το End of the Century (που παίρνει φυσικά το όνομά του από τον ομώνυμο δίσκο των Ramones του 1980) έκανε πρεμιέρα στο Slamdance Film Festival το 2003, σε μια πρώιμη, μικρότερη εκδοχή του, πριν προστεθεί σε αυτό περίπου μια ώρα υλικού ακόμα και παρουσιάστηκε ξανά ολοκληρωμένο το 2004 στο Φεστιβάλ Βερολίνου. 

Είναι η ταινία που πρέπει να δείτε για να μάθετε όλα όσα κρύβει η ιστορία πίσω από αυτό το “Gabba Gabba Hey!”.

Τετάρτη 1/7, δωρεάν προβολή στις 22:00 στο www.avopolis.gr/backstage

Συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (Barbeque, Margherita, Special) και βάλε την στον φούρνο, γιατί... το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Δες το trailer:


 

Λίγα λόγια για το Backstage Festival

Από τις 22 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, το Avopolis μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Φτιάχνετε τον δικό σας σκηνικό, κάθεστε στον καναπέ, αυξάνετε την ένταση και απολαμβάνετε. Κάθε βραδιά γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία, με δώρα, ειδικές προσφορές και trivia.

Έτσι, καθημερινά στις 22:00, στο Avopolis θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το "Films louder than Music".

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

FB event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/
 


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured