Danny Says (προβλήθηκε)

Το απολαυστικό ντοκιμαντέρ για τον Danny Fields, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μουσική και την κουλτούρα του 20ού αιώνα, δουλεύοντας για τους Doors, Lou Reed, Nico, Judy Collins και μανατζάροντας τους Stooges, MC5 και Ramones.

avopolis.team
avopolis.team

Πολλές φορές, τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες έχουν να τις πουν όχι αυτοί που ήταν μπροστά, αλλά δίπλα ή πίσω από τα φώτα. Μια τέτοια, καταλυτικής σημασίας προσωπικότητα υπήρξε και ο Danny Fields, για πολλούς, «ο άνθρωπος χωρίς τον οποίο δεν θα είχε υπάρξει το punk».

Με φόντο μία Νέα Υόρκη που «έβραζε» τη δεκαετία του ‘60 και το ‘70, ο Danny Fields αποδείχθηκε πως ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε στα σωστά σημεία, τη σωστή στιγμή. Και κυρίως, ο άνθρωπος που είχε τη διορατικότητα για να κινήσει σωστά τα νήματα. 

Από τον εφηβικό μουσικό τύπο μέχρι άσωτες βραδιές στο underground κοσμικό σύμπαν του Factory, από το ραδιόφωνο και τις δισκογραφικές μέχρι ιδρωμένες βραδιές ανακάλυψης ονομάτων όπως οι MC5, από το management των Stooges σε αυτό των Ramones κάτω από την τέντα του CBGB’s, o Danny Fields ήταν ένας τροχός, χωρίς τον οποίο, ίσως πολλά πράγματα στη μουσική δεν θα ήταν όπως τα ξέρουμε.

Πολλές από αυτές τις στιγμές άκρατου rock ‘n’ roll μπορείτε να τις ακούσετε να τις αφηγείται ο ίδιος ο Danny Fields αλλά και όσοι τον γνώρισαν από πρώτο χέρι (Iggy Pop, Alice Cooper, Tommy Ramone, κ.α.) στο ντοκιμαντέρ Danny Says (Brendan Toller, 2015), με το οποίο θα ανοίξει την αυλαία του το Backstage Film Festival. Γιατί με ιστορίες σαν αυτές, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος.

Δευτέρα 22/6, δωρεάν προβολή στις 22:00 στο www.avopolis.gr/backstage

Συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (Barbeque, Margherita, Special) και βάλε την στον φούρνο, γιατί... το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Δες το trailer:


 

Λίγα λόγια για το Backstage Festival

Από τις 22 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, το Avopolis μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Φτιάχνετε τον δικό σας σκηνικό, κάθεστε στον καναπέ, αυξάνετε την ένταση και απολαμβάνετε. Κάθε βραδιά γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία, με δώρα, ειδικές προσφορές και trivia.

Έτσι, καθημερινά στις 22:00, στο Avopolis θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το "Films louder than Music".

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

Facebook event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/


 

Έρχονται, από 17 Μαΐου:


New York Doll

The Gift: Johnny Cash

Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο

Queercore - How to Punk a Revolution

Turning with Antony and the Johnsons

Studio 54

To Stay Alive: A Method

Something From Nothing: The Art Of Rap

Manchester Keeps On Dancing

Real Scenes - London, σε συνεργασία με το Resident Advisor 

Το οριστικό πρόγραμμα και τα συνοδευτικά events θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

 

Προβλήθηκαν τον Απρίλιο

Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band 

Greek Rock Revolution 

Madonna and the Breakfast Club 

The Harder They Come 

Nick Cave - Straight To You 

1991: The Year Punk Broke

Westwood: Punk, Icon, Activist σε συνεργασία με το Allyou.gr

The Approaching of the Hour 

Velvet Bus Documentary 

Coachella: 20 Years in the Desert 

Mystify - Michael Hutchence

Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson 

Top