Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (προβλήθηκε)

Για τον Νίκο Νικολαΐδη, σημασία είχαν πάντα αυτοί που κινούνταν στο περιθώριο. Με Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979) μίλησε για μια οριακή παρέα της γενιάς της Μεταπολίτευσης. Με την Γλυκιά Συμμορία (1983), όρθωσε το χαρακτηριστικό του σύμπαν μέσα στην ελαφράδα που επισφράγισε τη δεκαετία του ‘80. Και με το τρίτο μέρος αυτής της άτυπης τριλογίας για «τα χρόνια της χολέρας» και το Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (2002), αφηγήθηκε μια σκοτεινή ιστορία για την γενιά της ευμάρειας των 90s: «Μ’ ενδιαφέρει ο τρόπος που η ταινία προσεγγίζει τη γενιά των nineties. Μια γενιά που μεγαλώνει μέσα στη σιωπή της αυτογνωσίας της, αναζητώντας τις αξίες της στο παρελθόν, εγκλωβισμένη σε μια στείρα αναμονή μηνυμάτων και διεξόδων που εμποδίζονται και δεν φτάνουν πουθενά», είχε πει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο σκηνοθέτης.

Ο «Χαμένος» (Γιάννης Αγγελάκας) νιώθει πιο άνετα όταν περπατάει την πόλη τη νύχτα. Φλερτάρει με τον υπόκοσμο, δεν θέλει πολλά πολλά με τις αρχές, παίρνει ό,τι μπορεί από όποιον βρίσκεται στον δρόμο του, βρίσκει το στήριγμά του στον «Μικρό» (Συμεών Νικολαΐδης) και δεν σταματά να επιστρέφει εμμονικά στην Αποκάλυψη του Ιωάννη. Το μάθημα σε αυτό το αλήτικο neo-noir είναι πως μόνο όταν δεν σου έχει μείνει πια τίποτα, τότε πλέον μπορείς να πεις πως τα έχεις κερδίσει όλα.

Η μουσική σε αυτόν τον «χαμένο» κόσμο, παίρνει τη μορφή της αποφόρτισης, της λύτρωσης και ενίοτε της εξιλέωσης. Ο Γιάννης Αγγελάκας υπογράφει την μουσική για την ταινία, με τον Συμεών Νικολαΐδη να βάζει κι αυτός τη δική του συνθετική πινελιά που σημαδεύει χαρακτηριστικά το κλείσιμο της σπουδαίας ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, που του χάρισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας αλλά και το Βραβείο Φωτογραφίας στον Κωστή Γκίκα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2002).
 

Τρίτη 23/6 βράδυ, δωρεάν προβολή στο www.avopolis.gr/backstage

Συντονίσου για ταινιούλα λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά 15’ πριν διάλεξε την αγαπημένη σου γεύση από την Pizza της Χρυσής Ζύμης (Barbeque, Margherita, Special) και βάλε την στον φούρνο, γιατί... το σηκώνει η βραδιά. Πίτσα, ανοιχτά παράθυρα ή βεράντα και η ένταση δυνατά για να απολαύσουμε μουσικάρες. #Xrisizimi #Denetixepetixe #Pizzalovers #pizza

Δες το trailer:


 

Λίγα λόγια για το Backstage Festival

Από τις 22 Ιουνίου και μέχρι τις 19 Ιουλίου, το Avopolis μετατρέπεται στο δικό σας home cinema, χωρίς περιορισμούς και χωρίς υποχρέωση εγγραφής. Φτιάχνετε τον δικό σας σκηνικό, κάθεστε στον καναπέ, αυξάνετε την ένταση και απολαμβάνετε. Κάθε βραδιά γίνεται μια interactive μουσικοκινηματογραφική εμπειρία, με δώρα, ειδικές προσφορές και trivia.

Έτσι, καθημερινά στις 22:00, στο Avopolis θα προβάλλεται εντελώς δωρεάν, μια ταινία μουσικού ενδιαφέροντος, με ελληνικούς υπότιτλους, κορυφαία ποιότητα εικόνας και δυνατότητα full screen mode, με σύνθημα το "Films louder than Music".

Διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα του festival

Η κεντρική σελίδα του Backstage Festival

Facebook event για να ενημερώνεστε για τις προβολές: https://www.facebook.com/events/1201434966859337/


 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured