View More

Χαρούμενες Διακοπές με τον Επίτροπο, vol. 2

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, συνεχίζει ακάθεκτος τα μαθήματα του ροκ, του παλιού του ορθόδοξου, με το δίλημμα Μπιτλς vs Στόουνς.

Επίτροπος
Επίτροπος

Κεφάλαιο 3 - Τα Σκαθάρια και οι Στόουνς

Τα 60s ήταν μια ωραία δεκαετία για την μουσική και τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα ψυχοτρόπα ναρκωτικά άρχισαν να εισβάλουν στην μουσική, η Μεγάλη Βρετανία εισέβαλε στις Η.Π.Α., οι Η.Π.Α. εισέβαλαν στο Βιετνάμ και πάει λέγοντας. Επιτέλους τα πρώιμα κωλόγιδα, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες κατάλαβαν ότι πρέπει να μαζεύουν τις ιδέες τους, να τις ηχογραφούν όλες μαζί και να κυκλοφορούν κάτι που ας το πούμε άλμπουμ, σε έναν νέο κόσμο χωρίς b-sides. Ευχαριστούμε τους Μπιτλς για αυτό. Οι συγκεκριμένοι οι τέσσερις, είναι που γενικά έψαξαν καλύτερα την φασούλα και έφτιαξαν τους δρόμους για τους υπόλοιπους. Το ροκ’εν’ρολ τους μπορεί να θεωρείται ποπ κατ’ουσίαν και ολίγον τι γλυκανάλατο, κοινώς φλώρικο για τους κλασικοροκάδες, αλλά ως τεράστιες πουτάνες, οι Μπίτλιδες έδιναν στον λαό (όπου λαός, ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ: οι αναρίθμητες κορασίδες που σπαρτάραγαν στο πέρασμα τους) αυτό που γούσταρε. Και στα αλμπουμ, με συστηματικό τρόπο, έχωναν και τα δικά τους τα πειραγμένα, τα μαστουριάρικα, για να γράψουν και λίγη ιστορία, μωρέ. Πάρτε και ένα αγαπημένο του Επιτρόπου με μπουζουκάκι και τζούρες από τον μακαρίτη τον Τζον τον Λέννον για να προχωρήσουμε στις επόμενες πριμαντόνες.

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι μεταλλάδες και οι κλασικοροκάδες δήλωναν ΧΥΝ μόνο για Μπιτλς. Ίσως γιατί οι Στόουνς κατάφεραν να ζήσουν περισσότερο από το μέταλ. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Πάντως έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες στο ροκ και κυρίως έχουν προσφέρει στην επιστήμη της ιατρικής το DNA του Keith Richards. Κάτι είναι και αυτό. Οι Ρόλινγκ Στόουνς είχαν πιο αλήτικο στυλ από τους Μπίτλς, είχαν φροντμαν που ενίοτε έμοιαζε με φροντγούμαν, είχαν λόγκο, είχαν άπειρα φίλλερς και γενικά μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι τελίκιασαν τον όρο «ροκ σύγκρότημα», αφού υπάρχουν 50 μείον δύο χρόνια, ζωή να χουν. Κούρασαν όμως. Και κούρασαν όσο ακούω το παρακάτω τραγούδι και συλλογίζομαι πόσο φρέσκο ακούγεται ακόμα και σήμερα. Δεν χρειαζόμαστε νέα άλμπουμ από εσάς. Αποσυρθείτε γμμν. Φτάνει.

συνέχεια στο επόμενο Παρατηρητήριο…


MOVIEWORLD

Ανδρέας Κύρκος

Ο Ανδρέας Κύρκος γράφει για τη σειρά του HBO που προσπαθεί να πει μια απογυμνωμένη μα και εξαιρετικά μεγεθυμένη αλληγορική ιστορία που παίζει με τους ...

FEATURED TODAY

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, ασχολείται ενδελεχώς με το ...

Η χρήση και η σημασία του όρου από τη δεκαετία του ‘30 ως τα τέλη των 70s.

HOT STORIES

Μιας και το καπέλο που φορούσε ο αρχηγός των Radiohead στο βίντεο του κομματιού βγαίνει σε δημοπρασία και μάλιστα, για καλό σκοπό.

Top