Θρύλοι στην urban σκηνή της Βρετανίας και λατρεμένοι των hip hop fans,  οι Dub Pistols αποτελούν ξεχωριστό και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του ska punk και του dub. Έχοντας πρόσφατα γιορτάσει την 25η επέτειό τους,  η διαβόητη μπάντα των μουσικών pistoleros επιστρέφει σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, την Παρασκευή 19 στο Block 33 και το Σάββατο 20 Μαΐου στο Arch Club-Live Stage αντίστοιχα, και λίγο πριν ετοιμάσουν βαλίτσα, ο Barry Ashworth και ο Seanie Tee επιχειρούν μια ανασκόπηση/ενδοσκόπηση και αποκαλύπτουν στο Avopolis 10 highlights από τη ζωή και την καριέρα τους. 

 

Barry Ashworth

barry

1. Η πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον αείμνηστο Terry Hall.

Οι Specials ήταν το αγαπημένο μου συγκρότημα όταν μεγάλωνα. Ο Terry ήταν ο πιο κουλ frontman στον πλανήτη, οπότε το να τον έχω στο στούντιο μου και να ηχογραφούμε μαζί είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

 2. Η διάκριση «καλύτερο live act» από το DJ Magazine.

Ήταν μια άσχημη περίοδος για το συγκρότημα. Είχαμε φουλ αυτοκαταστροφικές τάσεις, λόγω κατάχρησης αλκοόλ και ουσιών. Οι εμφανίσεις μας ήταν χαοτικές και έπρεπε να μπει ένα τέλος. Χρειάστηκε να ανταλλάξουμε μερικά σκληρά λόγια και να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας. Μέσα σε ένα χρόνο το είχαμε γυρίσει. Σκοπός μας δεν ήταν πια να κάνουμε ένα 24ωρο πάρτι, αλλά να εστιάσουμε στο show και τον κόσμο που είχε έρθει να μας στηρίξει. Δεν ήταν μόνο το ότι κερδίσαμε το βραβείο, ήταν το ότι κερδίσαμε τη μάχη που συνέβαινε στα κεφάλια μας και να δαμάσουμε τους δαίμονες που είχαν πάρει τον έλεγχο.

3. Το συμβόλαιο με την Geffen Records στην Αμερική

Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο μας άλμπουμ Point Blank στις ΗΠΑ και μπήκε στα charts,  η δισκογραφική μας, η A&M records κατέρρευσε. Νόμιζα ότι είχε τελειώσει η καριέρα μας, αλλά από το πουθενά πήραμε κλήση από τον θρυλικό Jimmy Lovine, ιδρυτή της Death Row Records. Τώρα ήταν επικεφαλής της Geffen Records και είπε ότι είχε ακούσει αυτό το κομμάτι "Soldiers" που είχαμε ηχογραφήσει με τους Planet Asia και ότι πίστευε ότι ήταν το καλύτερο τραγούδι που είχε ακούσει εδώ και χρόνια και μήπως θα θέλαμε να υπογράψουμε στην Geffen; Πέταξα στο Λος Άντζελες την επόμενη μέρα και υπέγραψα συμφωνία 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων.

 4. Η εμφάνισή μας στο Glastonbury το 2022

Η παγκόσμια πανδημία ήταν βάναυση για τον κλάδο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Μερικές φορές ένιωθα πως δεν θα μπορούσαμε ποτέ να εμφανιστούμε ξανά μπροστά σε μεγάλα πλήθη, οπότε το να ακούω το βρυχηθμό του κόσμου όταν βγήκαμε στο Glade Stage πέρυσι στο Glastonbury σχεδόν με έκανε να δακρύσω. Είχαμε πάλι τη ζωή μας στα χέρια μας και κάναμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο, παίζαμε live. Είναι κάτι που δεν θα το θεωρήσω ποτέ ξανά δεδομένο.

5. Το ότι κυκλοφορήσαμε το Frontline σε δικό μας label

Μετά από 25 χρόνια πορείας με άλλες δισκογραφικές, ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσουμε ένα δικό μας άλμπουμ στη δική μας δισκογραφική, τη Cyclone Records, και να πάρουμε τον έλεγχο του μέλλοντός μας. Δεν ήταν εύκολο, αλλά το ότι βρεθήκαμε  στο Νο6 των επίσημων UK Album Charts  είναι κάτι για το οποίο είμαι πραγματικά περήφανος. Έμοιαζε σαν τεράστιο ρίσκο, αλλά τελικά μας βγήκε σε καλό. Η βάση των θαυμαστών μας είναι η πιο πιστή και υποστηρικτική ομάδα ανθρώπων που θα μπορούσε να επιθυμήσει μια μπάντα. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από αυτούς ξεχωριστά.

 

Seanie Tee

seanie-tee

1. Ένας άντρας έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφό του εν μέσω μιας συναυλίας μας.

2. Ήμασταν Ελλάδα και το βαν μας έπαθε βλάβη, ήμασταν δίπλα στη θάλασσα, πήγαμε για μπάνιο μέχρι να το φτιάξουν.

3. Τότε που παίξαμε στις γαλλικές Άλπεις με φόντο τα χιονισμένα βουνά.

4. Παίξαμε σε ένα φεστιβάλ με διάφορες μπάντες που είχαν βρεθεί στο "top10". Λίγοι μόνο γνώριζαν ότι θα ήμασταν εκεί και αφού παίξαμε, όλοι είπαν ότι οι Dub Pistols ήταν το highlight του Σαββατοκύριακου.

5. Το ότι φέτος κυκλοφορήσαμε ανεξάρτητα το νέο μας άλμπουμ Frontline.

 

Οι Dub Pistols θα βρεθούν την Παρασκευή 19 Μαΐου στο Block 33 στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 20 Μαΐου στο Arch Club - Live Stage στην Αθήνα για να προσφέρουν ένα εκρηκτικό και καθηλωτικό live. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια, το opening act και τους καλλιτέχνες που θα αναλάβουν το after party εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured