Βρέθηκαν σίγουρα κάποια στιγμή στην playlist σου αν ανήκεις στη γενιά των millennials και στην ειδικότερη κατηγορία εκείνων που πέρασαν την εφηβεία τους και τις λυκειακές τους διαδρομές σπίτι-φροντιστήριο-πλατεία-σπίτι βουτηγμένοι στην κουλτούρα του emo με γραβάτες, φράντζες και το τρίπτυχο μάσκαρα-μολύβι-eyliner στις πενήντα αποχρώσεις του μαύρου. Οι Paramore, αυτά τα pop punk παιδιά από το Τενεσί  που λίγο πολύ γνωρίστηκαν στις δικές τους λυκειακές διαδρομές είναι από τις μπάντες εκείνες που έγραψαν, με τις κιθάρες τους και τη χαρακτηριστική, προικισμένη, φωνή της Hayley Williams,  το soundtrack για τις πρώτες βόλτες στo mall, τα πρώτα converse, τα πρώτα κρυφά από τους γονείς σχέδια για βαμμένα μαλλιά σε όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου, τις πρώτες alternative ονειρώξεις με ό, τι αυτές συνεπάγονταν. Κάπως έτσι, για όλους αυτούς τους προυστικούς λόγους, καθώς και για κάποιες στιχουργικές επιλογές που δεν μπορούν να συνεχίσουν να λάμπουν σε καιρούς πολιτικής ορθότητας, οι Paramore έμειναν για πολλούς σε κάποιο σχολικό (άντε φοιτητικό) χρονοντούλαπο μαζί με τις CD κόπιες του Riot! και του Brand New Eyes. Μέχρι να ξαναβγούν να μας πουν δυναμικά ότι είναι ακόμη εδώ.

Προς τιμήν τους οι Paramore δεν περίμεναν απλώς τις αναφορές από pop stars του σήμερα, όπως η Olivia Rodrigo και η Demi Lovato, στην επιρροή που τους άσκησε η μουσική τους. Το έκτο studio album τους This Is Why είναι το τελευταίο και πιο εμφατικό επεισόδιο σε μια σειρά καλλιτεχνικών πειραματισμών που ξεκίνησαν κυρίως με το τελευταίο -μέχρι πρότινος- album τους, After Laughter,  το 2017 και τα solo μονοπάτια που δοκίμασαν τα μέλη τους την τελευταία πενταετία. Κι όπως και να το κάνουμε, το This Is Why είναι η τυμπανοκρουσία της επανένωσης μιας μπάντας που αποδείχτηκε πολύ πιο επιδραστική από ό, τι πολλοί θα ανέμεναν, ο ύμνος της νέας εποχής στην οποία προσδοκούν και προσβλέπουν κυνηγώντας την έμπρακτα οι Paramore.

paramore-this-is-why-1

«Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε μια μπάντα νοσταλγίας» δηλώνει η Hayley Williams και αν μη τι άλλο το This Is Why τιμάει αυτή τη δήλωση. Είτε το λατρέψει κάποιος, είτε τον αφήσει παγερά αδιάφορο (στην τελευταία αυτή περίπτωση βέβαια πιθανότατα αυτός ο κάποιος δεν πολυγούσταρε και ποτέ τους Paramore) το album αυτό συνδυάζει με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο την επιστροφή στις ρίζες των Paramore με τα αναγκαία, τολμηρά βήματα προς έναν κατά το δυνατόν πιο νέο και φρέσκο ήχο, ενώ παράλληλα γίνεται μια έντιμη προσπάθεια για κεφαλαιοποίηση της ισχυρής σύγχρονης τάσης από την οποία αναδύεται μια νέα μορφή «πολιτικού τραγουδιού» και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Επιστροφή στις heavy κιθάρες λοιπόν αλλά με ακονισμένο στιλ και γκρούβες. Τα είκοσι χρόνια πορείας των Hayley Williams, Taylor York και Zac Farro στο δημιουργικό μπλέντερ,  οι τραμπικές και πανδημικές εμπειρίες κυματίζουν μεσίστιες και η οργή καθρεφτίζεται στην ωριμότητα. Οι Paramore αποδεικνύονται ακούραστοι, ανθεκτικοί και καθόλα ικανοί να επανεφεύρουν τον εαυτό τους παραμένοντας πιστοί σε αυτόν. Το καταλαβαίνεις με το πρώτο track του δίσκου, το φερώνυμο “This Is Why” (το βίντεο του οποίου υπογράφει σκηνοθετικά ο Brendan Yates των Turnstile) που δίνει τον τόνο και συνοψίζει στην εντέλεια τους λόγους για αυτήν τη γεμάτη νόημα επιστροφή που δεν ξέρω πόσοι μπορούσαν να προβλέψουν αλλά σίγουρα πολλοί περισσότεροι θα καλοδέχτηκαν.

One step beyond your door/ It might as well have been a free fall”, όμως αυτή δεν είναι μια τέτοια ημέρα για τους Paramore -τo This Is Why είναι μία από εκείνες τις καλές μέρες που όλα έχουν πάει καλά, που το όποιο ρίσκο και οι δημιουργία έχουν βγει και η πίστα του “20 χρόνια μετά” έχει προσπελαστεί με επιτυχία. Οι Paramore είναι ακόμα εδώ, ξεκλειδώνουν νέο κοινό και μας ξανασυστήνονται. Χαιρόμαστε πολύ για τη γνωριμία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured