Το δεύτερο τραγούδι των Metallica έρχεται χωρίς κάποια ιδιαίτερη τυμπανοκρουσία, να σπείρει τον πανικό σε όλη την rock/metal κοινότητα, αφού το "Lux Æterna" κρίθηκε ως μια πολύ επιτυχημένη εκκίνηση της προώθηση του νέου δίσκου, που τιτλοφορείται 72 Seasons και κυκλοφορεί στις 14 Απριλίου. Αυτή τη φορά, οι Metallica αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το hype και για έναν καλό σκοπό. Με το "Screaming Suicide" να κινείται στιχουργικά γύρω από τις σκοτεινές σκέψεις που οδηγούν σε μια αυτοκτονία, ήταν σχεδόν βέβαιο πως στο 2023 πρέπει να βάλεις και αρκετούς υπότιτλους για να περάσεις το μήνυμα σου.

Έτσι στην Youtube καμπάνια του official video θα βρείτε ένα μήνυμα των Metallica (ίσως και του Hetfield προσωπικά) που κινητοποιεί τους fans που έχουν αυτοκτονικές σκέψεις ή γνωρίζουν κάποιον που έχει, να μιλήσουν με ειδικούς ψυχολόγους στις γραμμές ανάγκης που παραθέτουν. Κάποιος κακεντρεχής θα μίλαγε για marketing tricks, όσοι γνωρίζουν τα προβλήματα που περνάει συχνά πυκνά ο James Hetfield (πέρα από τις καταχρήσεις) αντιλαμβάνεται πως ακόμα μια φορά η μπάντα ξεγυμνώνεται μπροστά στο κοινό της.

Ως προς την μουσική, δυστυχώς τα πράγματα δεν ήταν εξίσου επιτυχημένα με το προηγούμενο single, αφού το τραγούδι κινείται πολύ κοντά στο στυλ των τραγουδιών των προηγούμενων δύο αλμπουμ (Hardwired to Self-Destruct, Death Magnetic) ως μια μίξη του "Atlas,Rise" με το "Cyanide". Δεν ήταν ένα κακό κομμάτι, όμως νιώθεις πολλά deja-vu με το πολύ πρόσφατο παρελθόν του group και αυτό οφείλεται και στις κεντρικές μελωδίες και στα ρεφρέν που επαναλαμβάνονται αρκετές φορές. Ίσως αν είχε μικρότερη διάρκεια να διατηρούσε πιο έντονο το ενδιαφέρον. Στα θετικά βρίσκεται και πάλι η απίστευτη παραγωγή που από ότι φαίνεται θα χτυπήσει επίπεδα Black Album.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured