Δύο ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνιση του αγαπημένου Νορβηγού μουσικού παραγωγού στο Fuzz Live Music Club, στο πλαίσιο των κυριακάτικων EDEN parties του Plissken Festival, μαζέψαμε πέντε λόγους για τους οποίους όσοι παραμείνουν εντός των αθηναϊκών τειχών το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Todd Terje επί τω έργω.

1. Για να ακούσετε έναν παραγωγό με πραγματικό όραμα

Αν και τείνει να θεωρείται κλισέ να χαρακτηρίζουμε καλλιτέχνες ασυμβίβαστους, οραματιστές και καινοτόμους, η περίπτωση του Todd Terje δεν χωράει καμία έκπτωση. Πήρε από το χέρι τα disco στερεότυπα και τα οδήγησε σε έναν προορισμό που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε παραγωγός της γενιάς του. Έβγαλε μέσα τελείως από outsider tracks τον club εαυτό τους, έδωσε απρόσμενο βάθος στην «ελαφρότητα» του clubbing και του dancefloοr και πήγε την αντίστροφη μηχανική της χορευτικής ποπ κουλτούρας σε άλλο επίπεδο. Δεν φοβάται τα «χαμηλά» bpm, αποστομώνει τα κλισέ του πεδίου του με ουσία και εκλύει ένα πολύχρωμο όραμα το οποίο περνάει από τα χαρτιά της φαντασίας του στην πράξη του beat με χειρουργική ακρίβεια και θαυμαστή αποτελεσματικότητα.

unnamed-5

2. Για τη μελωδία της ευτυχίας

Ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματα του Σκανδιναβού DJ και παραγωγού είναι η ακαταμάχητη μελωδικότητα του, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά του για την clubbing κουλτούρα τον καθιστά ικανό να μετατρέπει τα DJ sets του σε ευφορικά live acts που κάνουν όλους τους παρευρισκόμενους να χορεύουν αλλά κυρίως να φεύγουν από τις εμφανίσεις του με ένα μεγάλο χαμόγελο. Ενώ τo φουτουριστικό retro rave ιδίωμα που εκπροσωπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα φιλοδοξεί να ανοίξει μια διέξοδο σε μια παράλληλη, χορευτική πραγματικότητα που όλοι έχουμε ανάγκη τον τελευταίο καιρό.

 

3. Γιατί θα είναι μια συλλεκτική εμφάνιση

Η πιθανότητα να «πετύχεις» τον Todd Terje σε ένα ελληνικό dancefloor είναι ευθέως ανάλογη με το περιθώριο να χάσεις μια τέτοια εμφάνιση -τόσο μικρή που καθιστά την εμφάνισή του σχεδόν συλλεκτική. Το να έχεις την ευκαιρία να δεις και να ακούσεις έναν τέτοιο βεληνεκούς παραγωγό, που έχει περιληφθεί με χαρακτηριστική άνεση στη λίστα του Rolling Stone με τους 25 σημαντικότερους DJs του πλανήτη (“The 25 DJs That Rule the Earth”), σε ένα αθηναϊκό venue ένα casual κυριακάτικο βράδυ, αντί να τον βλέπεις με τα κιάλια ή με την οθόνη στη σκηνή του Coachella ή του Sonar, είναι κάτι που για έναν μύστη των dancefloors φαντάζει οριακά ως ψέμα – και σίγουρα δεν μπορεί να αγνοηθεί εύκολα από οποιονδήποτε fan της ηλεκτρονικής σκηνής και της συναφούς ποπ κουλτούρας σέβεται τον εαυτό του.

 

4. Για τα εκλεκτά guest acts

Η εμφάνιση του Todd Terje στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου δεν θα είναι πλούσια μόνο λόγω του πρωταγωνιστή της – μεγάλο μερίδιο της ιδανικής της συνθήκης αποδίδεται στα εκλεκτά  DJ sets και guest acts που θα πλαισιώσουν τον Nορβηγό master mind της nu – disco. O «σεσημασμένος» resident πολλών αγαπημένων αθηναϊκών bars και dance venues και ιδιαίτερα δημοφιλής DJ Chevy (Βασίλης Σεβδαλής) θα ενώσει τις freestyle δυνάμεις του με το νέο DJ project των Mr.Stinson (Χρήστος Αγγελόπουλος) και Pene (Θανάσης Μπεσίνης) “Deaf Ears Disco Cult” που εξερευνά τις σκοτεινές πλευρές των clubs, για να δώσουν στον Todd Terje ένα αλησμόνητο lead και στους τυχερούς που θα τους ακούσουν μια γερή γεύση της δυναμικής της local DJ scene με τις καλύτερες υποσχέσεις για την επιστροφή της εναλλακτικής αθηναϊκής νύχτας στην «κανονικότητα».

 

5. Γιατί πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για ένα κυριακάτικο dance party

Ίσως στις μέρες που διανύουμε η ανέμελη διασκέδαση φαντάζει εκτός τόπου και χρόνου ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ακριβώς για αυτό την έχουμε ανάγκη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Μετά από δύο χρόνια περιορισμών στις περισσότερες μικρές ή μεγάλες απολαύσεις της ψυχαγωγίας, της εκτόνωσης και των κοινωνικών μας συνηθειών και με την ανάγκη για μια καλή δόση να απενοχοποιημένης ευφορίας να ισχυροποιείται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ένα κυριακάτικο χορευτικό πάρτι με έναν από τους καλύτερους και πιο ευχάριστους μουσικούς παραγωγούς της σύγχρονης σκηνής είναι από μόνο του ένας τεράστιος λόγος για να προσέλθεις σε αυτό με την καλύτερη σου διάθεσή.

 

Let’s Dance !

 

unnamed-4

Tickets and Info: https://www.viva.gr/tickets/music/todd-terje-en/

 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured