Λίγα ακούσματα, κατά βάση αποτέλεσμα γυναικείας έμπνευσης, αξίζουν την προσοχή σας στην τελευταία New Music Friday του Νοέμβρη. Βέβαια, πρόκειται για τoν μήνα που έσωσε τη μουσική βιομηχανία (επιβεβαιώνοντας τις πάνω από 500 χιλιάδες πωλήσεις της Adele στην πρώτη εβδομάδα) και έδωσε τα πρώτα σημάδια για το τι ακολουθεί. Singles - προπομποί για αυτά που περιμένουμε το 2022 και άλμπουμ που “μόλις” προλαβαίνουν να τρυπώσουν στις λίστες με τα καλύτερα του 2021, η καλύτερη μουσική που ακούσαμε αυτόν τον Νοέμβρη, συγκεντρωμένη στη New Music Friday λίστα μας και στο σύντομο κείμενο που ακολουθεί οι 5 (+ 1) προσθήκες αυτής της εβδομάδας.

Nina Kraviz - "This Time" (Nina Kraviz)

Η Ρωσίδα σούπερσταρ dj / παραγωγός επιστρέφει με το 2ο δείγμα από το επερχόμενο ντεμπούτο της. Το “This Time” κλείνει το μάτι στην 80s pop των Cindy Lauper, Laura Branigan και την πρώιμη Madonna και σε κάνει να απορείς που έκρυβε η Nina τόσο ταλέντο στις radio friendly ενορχηστρώσεις και την ερωτική disco ερμηνεία.

2. Saber Rider - "Tails" (Just Gazing)

Η Αθηναία Saber Rider μεθοδικά μεταφέρει τον ambient ήχο της σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, μετά το υπόγειο buzz που έκαναν τα 3 EPs της στο bandcamp. Το album Heaps αναμένεται τον Ιανουάριο του 2022, συνοδευόμενο από limited έκδοση κασέτας, ενώ μέσα στον Δεκέμβρη αναμένεται η συμμετοχή της στο φεστιβάλ Reworks Connect.

3. Awen - "The Ashes Fall" (Madorasindahouse Records)

Το εναρκτήριο “Ashes Fall” από το ολόφρεσκο (11/26) album Redemption της Γαλλοσενεγαλέζας Awen (που μία εβδομάδα πριν καθήλωνε το club κοινό στην τοποθεσία “Diego”) είναι η τρανή απόδειξη ότι η afro house σκηνή (και συγκεκριμένα η παρέα των Madoras) έχει πολύ περισσότερο βάθος, συναίσθημα και afro jazz ρίζες, από το ξέφρενο party hype που τη συνοδεύει την τελευταία πενταετία. Το “Ashes Fall” οδηγεί το playlist του εντυπωσιακού -για το είδος- album και θα κέρδιζε άνετα μια θέση στις εκπομπές του Gilles Peterson.

4. Msaki - "Tomorrow Silver" (Msaki)

Στο ίδιο κλίμα αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα, η Msaki είναι η νέα παγκόσμια πρέσβειρα του αφρικάνικου χορευτικού ήχου και το περασμένο Σάββατο κυκλοφόρησε το album Platinum Heart Beating. To single “Tomorrow Silver”μπορεί να γίνει ο νέος ύμνος των παιδιών που ακούνε “άφρο”  και φέρει την υπογραφή του Diplo στην παραγωγή.

5. Los Bitchos - "Good To Go!" (City Slang)

Μόνο η πανδημία μπορεί να σταματήσει τα σχέδια των Los Bitchos για την παγκόσμια κυριαρχία της ορχηστρικής surf pop  / τρόπικαλ disco τους. Όλα τα άλλα είναι "good to go" και αυτήν την εβδομάδα μοιράστηκαν ένα ακόμα ενδιαφέρον κομμάτι και video από το πολυαναμενόμενο Let The Festivities Begin! που αναμένεται τον Φεβρουάριο του 22 στη City Slang. Σπέσιαλ guest στο video o Άλεξ Καπράνος.

6. Harvey Sutherland - "Jouissance (Adrian Sherwood Dub)" - (House Anxiety)

Χρειαζόμασταν μια δυνατή έκπληξη για να σπάσει η κυριαρχία των κοριτσιών. Όχι μόνο έχουμε την τύχη να ακούμε την επιστροφή του Αυστραλού synth “μάστορα” Harvey Sutherland, αλλά επιπλέον, ο θρυλικός Βρετανός dub παραγωγός, Adrian Sherwood, επιμελείται το ρεμίξ του “Jouissance” και αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured