Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ7, το ετήσιο ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας που φιλοξενεί δύο διαγωνιστικά τμήματα, σειρά από κινηματογραφικά αφιερώματα και παράλληλες δράσεις, διοργανώνεται φέτος στις 7-12 Δεκεμβρίου 2007 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναϊς.



13 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο που δημιουργήθηκαν με χρήση του βίντεο και των νέων μέσων, δεν έχουν υποστεί μεταγραφή (transfer) σε φιλμ και έχουν μέγιστη διάρκεια 45 λεπτών, επιλέγονται για να διαγωνισθούν για το Μέγα Βραβείο της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ7. Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ7 προσκαλεί τέσσερις νέους δημιουργούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ευρώπη, για να αποτελέσουν τη διεθνή Κριτική Επιτροπή του φεστιβάλ και να αναδείξουν την ταινία που θα λάβει το Μέγα Βραβείο του τμήματος Επιλογή Πλατφόρμα.

• Κατερίνα Αθανασοπούλου: Ζει στο Λονδίνο, όπου δημιουργεί πειραματικές ταινίες μικρού μήκους που έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Εργάζεται επίσης ως σχεδιάστρια κινουμένων σχεδίων και δημιουργός ειδικών εφέ, ενώ διδάσκει την τέχνη των κινουμένων σχεδίων στο Central Saint Martins.

• Atanas Djonov: Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην παραγωγή ταινιών βίντεο στο Πανεπιστήμιο της Σόφιας, συνέχισε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, όπου είναι υποψήφιος διδάκτωρ.

• Victor Molero: Εργάστηκε στον τομέα του σχεδιασμού παραγωγής και ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλές ισπανικές και διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες Κακή Εκπαίδευση και Μίλα της του Pedro Almodóvar.

• Nicolas Provost: Είναι ένας οπτικοακουστικός δημιουργός που επέστρεψε στην πατρίδα του το Βέλγιο, μετά από διαμονή 10 ετών στο Όσλο. Οι ταινίες του έχουν παρουσιαστεί και βραβευτεί σε Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου και οπτικοακουστικών τεχνών.

Στο διαγωνισμό αυτό επίσης συμμετέχει μεγάλος αριθμός ταινιών μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων, πειραματικών καθώς και τηλοπτικών προγραμμάτων από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο που δημιουργήθηκαν με χρήση του βίντεο και των νέων μέσων. Με ειδική διαδικασία, το κοινό ψηφίζει τις ταινίες που προτιμά και απονέμει το Βραβείο Κοινού της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ.

Πέρα από τα διαγωνιστικά τμήματα, η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΒΙΝΤΕΟ7 φιλοξενεί προβολές και παρουσιάσεις στο πλαίσιο αφιερωμάτων σε σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ από όλον τον κόσμο, στο σύγχρονο αιγυπτακό σινεμά, στην κινηματογραφία της πρώην Γιουγκοσλαβίας, το καθιερωμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο Εν κινήσει και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Παρασκευή 7 έως Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007
Ωρες προβολών: 18:00-00:00

Αθηναϊς Πολυχώρος Πολιτισμού
Καστοριάς 34-36, Βοτανικός
104 47 Αθήνα | τηλέφωνο 2103480000 | σταθμός μετρό Κεραμεικός

Γενική είσοδος για όλες τις προβολές ανά ημέρα: €5
Μειωμένο: €3
Για νέους έως 18 ετών, φοιτητές, πολύτεκνους, στρατευμένους, ΑμεΑ με την επίδειξη ταυτότητας και επιβάτες αστικών συγκοινωνιών, με την επίδειξη επικυρωμένου εισιτηρίου έως δύο ώρες πριν την προσέλευση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured