Μια ταινία βασισμένη στην αυτοβιογραφία της διασημότερης groupie/hippie/φωτομοντέλου των χρόνων της ψυχεδέλειας και του sex, drugs and rock'n'roll, Ούσι Ομπερμάγιερ, η οποία έφυγε από το μικροαστικό πατρικό της στο προαστιακό Μόναχο και, σε λιγότερο από μΊα δεκαετία, έζησε τα όνειρα και τις φαντασιώσεις κάθε ανήσυχης έφηβης.

Πέρασε από χίπικο κοινόβιο του διχοτομημένου Βερολίνου, έγινε μοντέλο στα διασημότερα περιοδικά της εποχής, αποτέλεσε (άλλο ένα) σημείο διένεξης μεταξύ Mick Jagger και Keith Richards, πέταξε στα σκουπίδια 10ετές συμβόλαιο με τον Κάρλο Πόντι για μια πιθανώς λαμπρή κινηματογραφική καριέρα, έζησε το απόλυτο παραμύθι –και μετέπειτα εφιάλτη– στην εξωτική Ινδία και σήμερα φτιάχνει κοσμήματα στο Μαλιμπού.



Μέσα από την ταινία για την εξωπραγματική της ζωή, λοιπόν, θα έπρεπε να περνάνε όλα τα συναισθήματα, όλη η τρέλα, καθώς και όλη η ουσία του τι πραγματικά ήταν αυτή η μυθική εποχή, καθώς η Ομπερμάγιερ αποτέλεσε μία από τις μούσες της. Αντίθετα, το σύνολό της είναι κυρίως ένας (γιατί όχι;) ευκολοχώνευτος οπτικός εντυπωσιασμός σε στιλ φωτογραφικού άλμπουμ, που έχει ως επίκεντρο μια εγωκεντρική, αναίσθητη και με μηδενική προσωπικότητα bimbo, μια σειρήνα που μαγεύει και παγιδεύει όλα τα αρσενικά που έχουν την ατυχία να την κοιτάξουν έστω και μία φορά, ενώ εκείνη τους προσπερνάει, αφήνοντας πίσω της καταρρακωμένες προσωπικότητες και ιδεολογίες που εκείνοι ως τότε κρατούσαν ιερές.

Oφθαλμόλουτρο για τον αντρικό πληθυσμό η εκρηκτική πρωταγωνίστρια Νατάλια Άβελον, η οποία περιφέρεται περισσότερη ώρα γυμνή παρά ντυμένη, χρονικό ποσοστό που σίγουρα θα πρέπει να αποτελεί ρεκόρ για μια μη ΧΧΧ ταινία. Εδώ μην περιμένετε να νιώσετε τη μουσική (αν και η διασκευή του “Summer Wine” υπάρχει δύο φορές μέσα στην ταινία...), μην απατάσθε ότι θα καταφέρετε να μπείτε στο αληθινό ψυχεδελικό πνεύμα που η ταινία ευελπιστεί –άδικα– πως έχει αντιγράψει: η ηδονίστρια, εγωπαθής σειρήνα δε θα σας αφήσει...



(1.000 Μίλια Έρωτα)
(8 Miles High)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ακίμ Μπορνχάκ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Νατάλια Άβελον, Ματίας Σβεϊνγκχόφερ, Μίλαν Πέσχελ, Γκίοργκ Φρίντιχ
Seven Films, 110'

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured