Ο κατάλογος μουσικής και το έργο που άφησαν πίσω τους οι Led Zeppelin συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα μουσικά επιτεύγματα του 20ου αιώνα. Τώρα, στο ξεκίνημα του 21ου, η ανεκτίμητη μουσική του θρυλικού συγκροτήματος είναι η σημαντικότερη και πιο αναμενομένη κυκλοφορία στην digital μουσική μέχρι σήμερα. Από τις 13 Νοεμβρίου όλα τα τραγούδια και τα full-albums των Led Zeppelin είναι διαθέσιμα για download από όλα τα digital stores...

Τα albums των Led Zeppelin είναι τα Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1969), Led Zeppelin III (1970), Led Zeppelin IV (1971), Houses Of The Holy (1973), Physical Graffiti (1975), Presence (1976), The Song Remains The Same (1976; το οποίο επανακυκλοφορεί σε remixed και remastered έκδοση στις 20 Νοεμβρίου), In Through The Out Door (1979), Coda (1982), How The West Was Won (2003), και η συλλογή Mothership (κυκλοφορεί στις 13 Νοεμβρίου).

Περιλαμβάνει τραγούδια που συγκαταλέγονται στους rock ύμνους “Communication Breakdown,” “Whole Lotta Love,” “Immigrant Song,” “Stairway To Heaven,” “D’Yer Mak’er,” “Kashmir,” και πολλά ακόμα. Όλα τα albums των Led Zeppelin μαζί, έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

 

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα τραγούδια των Led Zeppelin θα είναι διαθέσιμα για download” δήλωσε ο Jimmy Page, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος. “Η ύπαρξη της μουσικής μας σε digital μορφή, θα προσθέσει άλλη μια επιλογή στους fans μας για το πώς θέλουν να ακούνε την μουσική μας.”

“Ο κατάλογος των Led Zeppelin είναι μια απαραίτητη προσθήκη στις digital μουσικές υπηρεσίες,” δήλωσε ο Edgar Bronfman, Jr., γενικός διευθυντής της Warner Music. “Στα 12 χρόνια της ύπαρξής τους, οι Zeppelin δημιούργησαν μερικά από τα πιο διαχρονικά και επιδραστικά τραγούδια και albums στην ιστορία του rock. Πέρα από την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνώρισαν, κατάφεραν να αλλάξουν το τοπίο της rock μουσικής και να επηρεάσουν καταλυτικά την εξέλιξη της μουσικής. Περιμέναμε αυτή την μέρα πολύ καιρό, και προσδοκούμε να επεκτείνουμε την παρουσία των Led Zeppelin σε όλο το φάσμα της digital αγοράς.”

Η επίδρασή των Led Zeppelin είναι φανερή μέχρι σήμερα στα καινούρια rock συγκροτήματα και θα συνεχιστεί για πολλές γενιές ακόμα. 25 χρόνια μετά την διάλυσή τους, οι Led Zeppelin εξακολουθούν να εμπνέουν όσο λίγοι τους fans τους και τους νέους μουσικούς. Η πρόσφατη ανακοίνωση για την επανένωσή τους για μια και μοναδική συναυλία προς τιμήν της εταιρείας Atlantic και τον ιδρυτή της Ahmet Ertegun που τους ανέδειξε, δημιούργησε μια πρωτοφανή ζήτηση για εισιτήρια. Περίπου 80,000 κόσμου το λεπτό έμπαινε στο επίσημο site της συναυλία για να βρουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εκατομμύριο αιτήσεις για τα μόλις 10,000 εισιτήρια που τελικά θα διατεθούν. Οι υπερτυχεροί θα αναδειχτούν με κλήρωση. Οι νικητές θα δουν την πρώτη συναυλία του συγκροτήματος μετά από 19 χρόνια , στο Λονδίνο στις 26 Νοεμβρίου.

Στις 13 Νοεμβρίου η Atlantic και η Rhino θα κυκλοφορήσουν το Mothership, μια συλλογή με 24 τραγούδια σε 2 CD. Τα σημαντικότερα τραγούδια των Led Zeppelin από την 12χρονη πορεία τους από τα 8 studio albums που κυκλοφόρησαν. Οι επιλογές έγιναν από τα ενεπομείναντα μέλη του συγκροτήματος, τον Jimmy Page, τον Robert Plant, και τον John Paul Jones.

 

Στις 20 Νοεμβρίου, το The Song Remains The Same που κυκλοφόρησε το 1976, θα κυκλοφορήσει σε deluxe έκδοση με remastered ήχο. Πρόκειται για το soundtrack album της ομώνυμης μουσικής ταινίας των Led Zeppelin όπου παρακολουθούμαι το συγκρότημα να δίνει μια αξέχαστη συναυλία στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης τον Ιούλιο του 1973. Η νέα version του soundtrack θα περιλαμβάνει 6 τραγούδια που δεν υπήρχαν στην original εκδοχή καθώς και σημειώσεις στο booklet από τον βραβευμένο με όσκαρ σκηνοθέτη Κάμερον Κρόου.

Το 1968, όταν οι Yardbirds βρίσκονταν κοντά στην διάλυσή τους, ο νεαρός τότε κιθαρίστας Jimmy Page έφερε τον τραγουδιστή Robert Plant, τον ντράμερ John Bonham και τον μπασίστα και οργανίστα John Paul Jones στο νεοσύστατο συγκρότημά του The New Yardbirds που θα μετονομαστεί σε Led Zeppelin. Το 1969 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ιστορικό ντεμπούτο τους που χαρακτηρίστηκε αργότερα σαν ένα από τα σημαντικότερα rock ντεμπούτο albums που έγιναν ποτέ.

Οι Led Zeppelin σταδιακά, με κάθε νέο τους album εξελίσσονταν σε ένα μεγαθήριο με γιγαντιαίες πωλήσεις και συνεχείς sold out παγκόσμιες περιοδείες.

Αναγνωρισμένοι διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα όλων των εποχών, οι Led Zeppelin γνώρισαν την απόλυτη καταξίωση όταν μπήκαν το 1995 στο Rock & Roll Hall of Fame, και βραβεύτηκαν με Grammy για την προσφορά τους στην μουσική το 2005.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured