Στα τρία σχεδόν χρόνια κυκλοφορίας του SONIK είναι η πρώτη φορά που ενθουσιαζόμαστε τόσο πολύ με cd που κυκλοφορεί με το περιοδικό. Η επιμονή του Δημήτρη Λιλή (βλ. avopolis incoming) μας έκανε να ακούσουμε ένα πρώτο mix με τα (εκπληκτικά) κομμάτια που είχε υπόψη του και από το πρώτο λεπτό μείναμε άφωνοι... Από τότε, βέβαια, μέχρι την τελική κυκλοφορία του, μεσολάβησαν αρκετοί μήνες και επίσης αρκετή δουλειά.

Oι Flying Lilis Brothers, λοιπόν, που έχουν επιμεληθεί την τριπλή συλλογή "CITY CAMPERS" για λογαριασμό της ανεξάρτητης εταιρίας The Sound Of Everything, σχολιάζουν τα κομμάτια που αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στο mix cd του SONIK.

www.myspace.com/citycampers

1. Κillinnosense - "Nothing To Feel"
Η Εύα και ο Σταύρος που αποτελούν την βάση του group από τη Θεσσαλονίκη, έχουν κάθε λόγο να νιώθουν περήφανοι για τις dark επιρροές τους αλλά και για το πως στήνουν τα ατμοσφαιρικά σκηνικά τους πάνω από πιασάρικες μελωδίες.
www.myspace.com/killinnosense

   

2. Pop Eye - "Fly Up High"
Είναι μάλλον θέμα χρόνου να καθιερωθεί αυτό το τρίο με το έξυπνο όνομα. Με έναν μαζικό ήχο γεμάτο εύκολα για το ακροατή hooks και electro pop αισθητική, έχουν καταφέρει τα τελευταία δύο χρόνια να συζητιούνται ιδιαίτερα στους indie κύκλους. Για λόγους συνέχειας και καλύτερης ροής του mix, αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε στο intro του κομματιού μια λούπα που συνδέει ουσιαστικά τα δύο πρώτα tracks.
www.myspace.com/popeyegr

3. My Wet Calvin - "XS Underwear"
Oι Calvin είναι το αγαπημένο μας Αθηναϊκό group και το εν λόγω κομμάτι σπάνια απουσιάζει από οποιοδήποτε set μας. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αυτό το 80s like- cult - mini - keyboards - solo πριν το φινάλε, θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον σημείο αναφοράς για την επόμενη γενιά ηλεκτρονικών shoegazers.
www.myspace.com/mywetcalvin

4. Thelma Blankesnship - "Day Down"
To δίδυμο των Thelmas, όπως τους αποκαλούμε, μας προέκυψε από τη θητεία του Λιλή junior στα εναλλακτικά μουσικά στέκια της συμπρωτεύουσας. Τους γνωρίσαμε σαν Scarlett's με το μαζικό "Dirty Feet" και αμέσως φροντίσαμε να τους εντάξουμε στο δυναμικό των City Campers με το έξοχο debut ep τους. Το "Day Down" ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε στην διάθεση μας για να μιξάρουμε μετά τους Calvin. Τόσο αυτό όσο και τα επόμενα τρία κομμάτια μπορείτε να τα βρείτε στις full versions τους στην επίσημη συλλογή μας.
www.myspace.com/thelmablankenship

 

5. Μonsieur Minimal - "B.M.F." (Shorter Than Ever edit)
Όταν αρχικά ανακαλύψαμε τις υπέροχες μουσικές του Monsieur Minimal, είχαμε την ελπίδα ότι θα τον κρατούσαμε ως το καλά κρυμμένο μυστικό των City Campers και το όνομα του θα γινόταν γνωστό μέσω της συλλογής. Κατά πως φαίνεται, μάλλον η μουσική του Μοnsieur Minimal είναι αυτή που θα δώσει ώθηση στους City Campers, δεδομένου ότι από το τελευταίο τρίμηνο και μετά, το όνομα του ακούγεται όλο και περισσότερο στους μουσικούς κύκλους. Από την αξιοσημείωτη συμμετοχή του στο Soundwave της Coca Cola ως το τακτικό airplay των κομματιών στον Best και τον Republic της Θεσσαλονικής, ο Monsieur Minimal φιγουράρει ως το πολλά υποσχόμενο όνομα της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής.
www.myspace.com/monsieurminimal

6. Relevant Box - "Air Condition Rain" (Helicopters Over Nicosia Re-edit by The Flying Lilis Brothers)
Οι Relevant Box είναι η μπάντα της οποίας ο Δημήτρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέσα από το 2ο ep που κυκλοφόρησαν το 2005, αυτό είναι ένα re -edit που μας προέκυψε στην διάρκεια των διακοπών μας στην Λευκωσία.

7. Sillyboy - "Ah Me"
O SillyBoy δεν είναι άλλος από τον Μπάμπη των Expert Medicine. Πρόκειται μακράν για ό,τι πιο ενδιαφέρον έχουμε ακούσει τους τελευταίους μήνες και μάλλον ένας από τους λίγους Έλληνες που καταφέρνουν να προσεγγίσουν τόσο άμεσα τον φρέσκο ήχο που έχουν φέρει στην Γαλλική σκηνή labels όπως η Kitsune και η Εd Banger. Σε έναν ιδανικό κόσμο αυτό το κομμάτι αποτελεί prime time killer στα set μας.
www.myspace.com/sillyboymusic

 

8. Dans Mon Salon - "Right To Faint" (sick and destroy edit)
Freaky, bleepy, noisy and fucked up as fucked up can be. Αυτός είναι ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος Dans Mon Salon, με τον οδοστρωτήρα "Right To Faint". Μας αρέσουν όλα τα είδη της εγχώριας ανεξάρτητης σκηνής και αυτή η τόσο ιδιαίτερη σύνθεση είναι η απόδειξη μας. Ο ιδανικός τρόπος για το κορύφωμα του mix.
www.myspace.com/dansmonsalon

9. No Clear Mind - "One"
Μια νέα παρέα μουσικών της Αθήνας υπογράφει με ιδανικό και σχεδόν λυτρωτικό τρόπο το φινάλε του mixtape. Οι No Clear Mind είναι ό,τι πιο φρέσκο έχει η πρωτεύουσα αυτή την στιγμή και πιθανόν σε αυτό το κομμάτι να εντοπίσει κανείς μια ηχητική συγγένεια με τους "City Campers" First Aid. Όπως και να' χει σύντομα θα ακούσετε πολύ περισσότερα για αυτούς. Watch this space...
www.myspace.com/noclearmind

Για τα περιεχόμενα του τεύχους του SONIK που μόλις κυκλοφόρησε, κάντε click εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured