Η παρουσία των Fuzzy Nerds αποτελεί μία από τις ευχάριστες και δίκαιες αυθαιρεσίες του αφιερώματος, καθώς υπάρχουν χωρίς τυμπανοκρουσίες και σπρώξιμο στο κουρμπέτι εδώ και δεκατρία χρόνια, ενώ μόλις κυκλοφόρησαν και τη δεύτερη δουλειά τους. Εντούτοις, σε όλο αυτό το σύνολο που ονομάζεται ανεξάρτητη αγγλόφωνη σκηνή και δεν έχει την τύχη (ή ατυχία) να αγκαλιάζεται από κάποια πολυεθνική, η παρουσία τους εδώ κρίνεται απαραίτητη. Και μη νομίζετε: οι ίδιοι εξελίσσονται και αναβαθμίζουν τις κυκλωτικές, κιθαριστικές, αλά Sonic Youth μελωδίες τους. Και κρατώντας το θόρυβο μας δίνουν κομμάτια όπως το "Happy" (που έχουμε για dowbload) -κάτι σαν το Μπόσα Νόβα των Ονειροπαγίδα αν δεν είχε αναλάβει το τιμόνι ο Coti K., κάτι σαν post-rock εναλλασσόμενων ρυθμών και διαθέσεων με τη φωνή ως ένα παραπάνω όργανο.



Info

www.fuzzynerds.com, www.myspace.com/thefuzzynerds

Κομμάτι για τη συλλογή σας (mp3 download)

Happy

Mini Q&A

1. Ποιο album σας άρεσε περισσότερο τον τελευταίο καιρό;
Closer (Closer), Departure (Spotlight kid), Someone to drive you home (The Long Blondes)

2. Ποιος καλλιτέχνης/group θεωρείτε ότι έχει υπερεκτιμηθεί περισσότερο από τα ΜΜΕ;
Πολλοί, ανάλογα με το βαθμό πρόσβασης στα “κέντρα ελέγχου” του περί “τέχνης” θορύβου… ήτοι… blah – blah - blah....πάντα έτσι δεν είναι;

3. Ποιον Έλληνα καλλιτέχνη/group εκτιμάτε περισσότερο από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα;
Κωνσταντίνος Βήτα, Closer

4. Τι σας ενοχλεί περισσότερο στους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της εγχώριας εναλλακτικής pop/rock σκηνής;
Έχουμε σταματήσει πλέον να ενοχλούμαστε από οτιδήποτε… απλά πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, ελπίζοντας ότι δεν θα βγάλουμε καρκίνο, τουλάχιστον σύντομα..

5. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει άμεσα στην Ελλάδα;
Είναι τόσα πολλά που δεν θα μας έφτανε ο διαθέσιμος χώρος ούτε καν να αναφέρουμε.. Kάθε δημιουργός σε αυτό το χώρο έχει βιώσει σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τη γενική μιζέρια που επικρατεί.. Όμως αυτό το γνωρίζεις εξαρχής μπαίνοντας στο παιχνίδι.. Aν το αντέχεις, o.k.. Αν δεν το αντέχεις κάνε κάτι άλλο.. Δεν μας αρέσει να μεμψιμοιρούμε και δεν θα το κάνουμε… Έχουμε φάει πολλές “σφαλιάρες” αλλά μάθαμε από αυτές και επιβιώσαμε γιατί υπήρχε και υπάρχει ακόμα πολύ πράγμα να δώσουμε.. Όταν σταματήσει η έμπνευση τότε θα σταματήσουμε και εμείς.. Θεωρούμε λοιπόν πως οι συνθήκες μπορεί να δυσκολεύουν όμως δεν είναι αρκετά δυνατές για να σταματήσουν τη δημιουργία.. Όσο μακριά από το κέντρο και να βρίσκεσαι..

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured