G FEST! G όπως Greece και Gagarin, το… "g point του φετινού μουσικού καλοκαιριού", όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Άστρα, η οποία φέτος εμφανίζεται περισσότερο φιλόδοξη από ποτέ όσον αφορά στα φεστιβαλικά δρώμενα. Η αλήθεια είναι ότι το αντίπαλο φεστιβαλικό δέος (με την καλή έννοια του όρου, φυσικά) όχι μόνο έλειπε, αλλά έχω την εντύπωση ότι μόνο σε καλό μπορεί να βγει στον απαιτητικό πλέον συναυλιακό κόσμο που διψάει για καλύτερες υπηρεσίες. H didimusic/big star promotion την τελευταία δεκαετία έθεσε ουσιαστικά τις βάσεις για να μπορέσουμε σήμερα να μιλάμε στην Ελλάδα για καλοκαιρινά φεστιβάλ χωρίς να γελάμε, ήταν η πρώτη που έθεσε το φιλόδοξο όραμά της σε ισχύ, αλλά είναι φανερό ότι με την ευκολία πλέον με την οποία ο Έλληνας μπορεί να μετακινηθεί προς το εξωτερικό, να δει ανάλογες διοργανώσεις και να συγκρίνει, προέκυψαν απαιτήσεις που δείχνουν σχεδόν όλες τις μέχρι τώρα διοργανώσεις εν Ελλάδι να μοιάζουν φτωχές. Με την έλευση λοιπόν του Synch Festival (από πέρσι) και εκείνη της Άστρα (φέτος) όλα δείχνουν ότι τελικός επωφελούμενος θα είναι ο μουσικόφιλος, τουλάχιστον σε ποιότητα υπηρεσιών...

...Πράγμα φανερό και στην περσινή προσπάθεια της τελευταίας στιγμής στο Terra Vibe (και φυσικά στην πολύ μεγαλύτερη φέτος, όπου και μας περιμένουν αρκετές εκπλήξεις!) και στη διοργάνωση του Synch (που στηρίχθηκε ουσιαστικά πρώτα σε βάσεις καθαρά εγκατάστασης και υπηρεσιών και μόλις τώρα αρχίζει να διεκδικεί το αναλογούν μερίδιό του, χτυπώντας μεγάλα ονόματα), αλλά και σ' εκείνη του Gagarin Festival που κάθε άλλο παρά επιδερμικά αντιμετωπίζει το θέμα υπηρεσίες. Μια τριάδα φεστιβάλ που την τρέχουσα περίοδο ουσιαστικά επενδύουν για πρώτη φορά ουσιαστικά στους... εαυτούς τους και όχι μόνο στα ονόματα (που έτσι κι αλλιώς είναι ουκ ολίγα).



"Η συναυλιακή ζωή στην Αθήνα αυτό το καλοκαίρι αλλάζει! Δεν θα τρέχουμε πλέον μόνο σε λόφους, νταμάρια και λαγκάδια", αναφέρει με νόημα το Δελτίο Τύπου της Άστρα για το φετινό φεστιβάλ της που διεξάγεται στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Beach Volley, Ολυμπιακά Ακίνητα). Δεν πέρασε και πολύς καιρός από το πρώτο τεύχος του SONIK, όταν και προτάθηκε ο συγκεκριμένος χώρος ως ιδανικός για συναυλιακές διοργανώσεις. Δεν είναι και λίγο πράγμα να μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να μπορείς να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου άνετος, δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις πολλές επιλογές καταστημάτων και φαγητού, αλλά και ένα χώρο παρακολούθησης ολυμπιακών προδιαγραφών. Αν μη τι άλλο, με την κίνηση της Άστρα να τον κλείσει για φέτος το καλοκαίρι αξιοποιήθηκε σωστά κι ένας χώρος μέσα στην πόλη και τίθενται παράλληλα οι βάσεις και για μακροπρόθεσμη εκμετάλλευσή του. Τον προσεχή Σεπτέμβρη, ο χώρος αυτός θα καταλήξει κατόπιν διαγωνισμού σε έναν ανάδοχο που θα αναλάβει την εκμετάλλευσή του για την επόμενη δεκαετία και μια φετινή διοργανωτική και οικονομική επιτυχία στα πλαίσια πάντα του εφικτού για τη σημερινά δεδομένα, ίσως μας φέρει ένα μόνιμο συναυλιακό χώρο που είναι μακράν ο καλύτερος εντός της πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Άστρα έχει κλείσει το Beach Volley για 40 μέρες, από 10 Ιουνίου ως 20 Ιουλίου. Μέσα σ' αυτό το διάστημα ο στόχος είναι να μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό πάρκο δίπλα στη θάλασσα, με διαρκή λειτουργία, εξ ου και η ετοιμασία μιας σειράς από συναυλίες, εκδηλώσεις, πάρτυ, sports events και κινηματογραφικές προβολές. Ήδη έχουν ανακοινωθεί μια σειρά από μεγάλα live (Queens of The Stone Age 15/6, Megadeth 17/6, Kraftwerk 18/6, Dream Theater 1/7, Fantomas 5/7), αλλά -για να είμαι ειλικρινής- αυτά που έχουν ανακοινωθεί μάλλον φαντάζουν λίγα μπροστά σε όσα είναι να επιβεβαιωθούν τις επόμενες μέρες (τα οποία βέβαια επικουρικά θα βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε ότι ένα ακόμα μεγάλο φεστιβάλ γεννιέται). Ημέρες γεμάτες με πολύ μεγάλα groups (που θα ανακοινώσουμε πρώτοι από εδώ μόλις επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους), θεματικές εμφανίσεις ελληνικών γκρουπ με δωρεάν είσοδο, φεστιβάλ κινηματογράφου, εκθέσεις, μη μουσικά events διαφόρων ειδών, ακόμα κι εμείς προσπαθούμε να βρούμε το χρόνο ουσιαστικά να διοργανώσουμε κάτι που θα συνδυάζει μουσική και αθλητισμό.

Το Avopolis.gr, το Gauloises-Dance.gr, το Movieworld.gr και το περιοδικό SONIK θα στηρίξουν φέτος αυτό το θεσμό, όχι μόνο με καταχωρήσεις και banners, αλλά ουσιαστικά και πολύπλευρα, συμμετέχοντας και προτείνοντας πράγματα, με παρατηρήσεις και παράλληλα με παροχές προς το κοινό target group μας, τους μουσικόφιλους. Η ανακοίνωση για τα 50 δωρεάν εισιτήρια για της συναυλία των Queens of the Stone Age + Eagles of Death Metal ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες προσφορές, ενώ στόχος μας είναι να χτίσουμε ένα σωστό και εποικοδομητικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ διοργανωτών και κοινού, χωρίς ακρότητες. Όλα τα μέσα μας (και ειδικά τα interactive) θα βοηθήσουν ώστε να υπάρχει και άμεση ενημέρωση του κοινού και σαφή μηνύματα προς τους διοργανωτές, ενώ για πρώτη φορά το SONIK και το Avopolis θα έχουν ένα δικό τους κατάστημα στο χώρο, για προβολή των υπηρεσιών τους, πωλήσεις μουσικών βιβλίων και ό,τι άλλο σκεφτούμε στην πορεία, ακόμα και μια σειρά από παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι αυτό θα είναι το φετινό μόνιμο σημείο επαφής μας...

Tο Δελτίο Τύπου με τις μέχρι τώρα ανακοινωθείσες εμφανίσεις:

QUEENS OF THE STONE AGE + EAGLES OF DEATH METAL
Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου rock’n’roll, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε μέσα από τις στάχτες των θρυλικών Kyuss, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τον alternative ήχο με το hard rock και το stoner. Οι Queens Of The Stone Age βρίσκονται στο απόγειο της μέχρι τώρα καριέρας τους, με το 4ο album τους “Lullabies To Paralyze” να αποσπά τις καλύτερες κριτικές και το κοινό τους να διευρύνεται συνεχώς. Μαζί τους, οι Eagles Of The Death Metal, ένα side-project του frontman των Q.O.T.S.A., Josh Homme, που, παρά το μάλλον παραπλανητικό όνομα, κλίνει ηχητικά προς το garage rock, με αρκετά στοιχεία από τους παλιούς καλούς Rolling Stones.

MEGADETH
Ένα συγκρότημα / θρύλος για τους οπαδούς των απανταχού φίλων του σκληρού rock, οι Megadeth, δημιούργημα του Dave Mustaine, πρώην μέλους των Metallica, βρίσκονται στην κορυφή του heavy metal στερεώματος για παραπάνω από δύο δεκαετίες. Το τελευταίο τους album ,“The System Has Failed”, θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα της περασμένης χρονιάς, για το συγκεκριμένο χώρο.

KRAFTWERK
Από τα σημαντικότερα σύνολα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, οι Γερμανοί Kraftwerk έχουν βάλει τις βάσεις για οτιδήποτε σχετίζεται με την electro pop / electronica / electroclash σκηνή. Η επιρροή τους είναι πολύ έντονη ακόμα και σε rock συγκροτήματα, ενώ το hip hop, στη γέννησή του, στηρίχτηκε κατά πολύ στη δουλειά τους. Το show τους είναι μοναδικό, τόσο από μουσικής, όσο και από οπτικής απόψεως. Ερχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι ένα απο τα συναυλιακά γεγονότα της δεκαετίας!

DREAM THEATER
Άλλο ένα πολύ μεγάλο όνομα για το χώρo του hard rock / progressive metal, γνωστό για τις εκπληκτικές live εμφανίσεις του, εδώ και 15 χρόνια.
40 euro (ταμείο 45 euro)

FANTOMAS
Mια ακόμη σημαντική άφιξη.Η μπάντα του Mike Patton των θρυλικών Faith No More στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
TICKET HOUSE (Πανεπιστημίου 42), στο δισκοπωλείο PMW (Πανεπιστημίου και Πατησίων) και μέσω διαδικτύου, από το i-ticket (http://www.i-ticket.gr).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured