Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Μαΐου και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο μουσικός κόσμος της Αθήνας ετοιμάζεται για ακόμη μια διοργάνωση του Athens Music Week (AMW). Το αγαπημένο Βοutique συνέδριο και showcase festival ετοιμάζεται να ανοίξει την αυλαία του στο παραδοσιακό του σπίτι, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε άλλα venues της πόλης που θα φιλοξενήσουν μια μοναδική πολιτιστική και μουσική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Για ακόμη μια χρονιά, η διοργάνωση προσκαλεί καλλιτέχνες, συγκροτήματα, διαβασμένους music fans και industry experts από την διεθνή βιομηχανία της μουσικής, έχοντας σαν στόχο την ουσιαστική γνωριμία και διάδραση, το μοίρασμα ποικιλόμορφων εμπειριών και την ανταλλαγή πολύτιμων γνώσεων γύρω από τις σύγχρονες multi-cultural κατευθύνσεις της αγοράς από industry insiders. Και πέρα από τις άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες που θα παρακολουθήσουμε, την παράσταση κλέβουν για ακόμη μια χρονιά τα showcase live της διοργάνωσης, με προσωπικότητες και μπάντες του εγχώριου και του ευρωπαϊκού πενταγράμμου. Ιδού 7+1 από αυτές που το Avopolis δεν βλέπει την ώρα να παρακολουθήσει.

Great for Healing (GR)

The whole concept is about not being great, but great for healing”. Αυτή η σκέψη βρίσκεται στον πυρήνα του project των νεοσύστατων Great for Healing, που ετοιμάζονται να μας παρουσιάσουν στη σκηνή του Oddity ένα ενδιαφέρον μείγμα jazz, ηλεκτρονικών στοιχείων και αφιλτράριστου storytelling. Καιρός να γνωρίσουμε τους ίδιους, όπως και το πρώτο δείγμα δουλειάς τους που πρόσφατα κυκλοφόρησε. 

Links:

Instagram
Facebook

Ημέρα 02 - 23 Μαΐου 2024
21:00 - 21:25
Oddity Club
See Event

 

33 Lovers (GR)

Ο πατρινός Στράτος Κύρης επανασυστήνεται στο κοινό ως 33 Lovers μετά την επιτυχημένη του 14ετή διαδρομή με τους Monovine, εξερευνώντας αυτή τη φορά indie pop ηχοτοπία με lo-fi αισθητική, μακριά από τον πιο σκληρό ήχο που τον είχαμε συνηθίσει. Έχοντας κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2023 τον δίσκο Ghost Flower με την Inner Ear, ανυπομονούμε να ακούσουμε ζωντανά μια από τις καλύτερες εγχώριες δουλειές της περασμένης χρονιάς.

Links:

Spotify
Facebook
Instagram 
Inner Ear
YouTube

Ημέρα 02 - 23 Μαΐου 2024
21:40 - 22:05
Oddity Club
See Event

 

La Chica (FR/VE)

Από τη Γαλλία και τη Βενεζουέλα με αγάπη, η La Chica έρχεται στο AMW για να ενώσει τον μουσικό πολιτισμό δύο πολύ διαφορετικών χωρών, παρουσιάζοντας ένα ενδιαφέρον κολάζ παραδοσιακών ήχων με μοντέρνες επιρροές που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Σκεφτείτε ένα μουσικό σύμπαν που συνδυάζει το πιάνο με το keyboard, ή αλλιώς ένα μοντέρνο take στον Debussy που παντρεύεται με αναλογικά synths.

Links:
Youtube
Facebook
Instagram
Website 

Ημέρα 02 - 23 Μαΐου 2024
22:20 - 22:45
Arch Club - Live Stage
See Event

 

Alkyone (GR)

Ακροβατώντας ανάμεσα στον ελληνικό και αγγλικό στίχο, αλλά και τους ήχους του indie pop με την folk μουσική, η Alkyone έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια επάξια μια θέση ανάμεσα στους σημαντικότερους ανερχόμενους καλλιτέχνες της χώρας μας. Η μουσική της ταξιδεύει το κοινό στη φύση της Βόρειας Ελλάδας και τη μουσική της παράδοση, δίνοντάς της το εισιτήριο για συνεργασίες με καλλιτέχνες του εγχώριου πενταγράμμου, όπως η Μαρία Φαραντούρη και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου. Το Μάιο του 2023, η Alkyone κυκλοφόρησε τον ντεμπούτο δίσκο της, Exit Sign, και έκτοτε δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τη δημιουργικότητα και το ταλέντο της.

Links:
Linktree
Website

Ημέρα 02 - 23 Μαΐου 2024
23:00 - 23:25
Arch Club - Live Stage
See Event

 

Freakin’ Disco (HU)

Οι Ούγγροι Freakin’ Disco έρχονται στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν την instrumental electronica που δημιουργούν, συνδυάζοντας την ψυχεδέλεια με το groove. Επιλεγμένοι από το Hub for the Exchange of Music Innovation (HEMI) για το mentoring και award πρόγραμμά του για το 2024, αλλά και από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα IMPALA για τις 100 μπάντες που πρέπει κανείς να παρακολουθήσει το 2023, είναι σίγουρα μια από τις πιο δυνατές συμμετοχές στα φετινά showcase lives. Το πρώτο τους single, “Face Yourself”, κυκλοφόρησε σε παραγωγή του βραβευμένου με Grammy Award, Steve Dub, παραγωγού των σπουδαίων Chemical Brothers. Το δε music video αυτού, δια χειρός Szabolcs Hajdu, κέρδισε το Best Electronic Music Video award στα Europe Music Video Awards.

Links:
Instagram
Facebook
Youtube 

Ημέρα 03 - 24 Μαΐου 2024
23:30 - 23:55
Oddity Club
See Event

 

Night in Athens (GR)

Night in Athens ή κατά κόσμον Τίνα Μπολέτη και να σου το νέο dark synth outfit που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Η ΝΙΑ αναδείχθηκε από τη DIY punk σκηνή του Λονδίνου το 2020, όπου και ξεκίνησε ως keyboardist σε διάφορες μπάντες. Κατά τη διάρκεια του lockdown εκείνης της χρονιάς, ξεκίνησε να πειραματίζεται με τη στιχουργία και το producing, ως έναν τρόπο να «ξορκίσει τους δαίμονές της». Το ντεμπούτο EP της με τίτλο METROPOLIS θα κυκλοφορούσε την επόμενη χρονιά, συνδυάζοντας το punk με την darkwave και την coldwave και δίνοντάς της την ευκαιρία να εμφανιστεί σε περισσότερες από 40 συναυλίες σε όλη την Ευρώπη, στο πλευρό acts του είδους όπως οι Covenant, Buzz Kull, Kontravoid, Harsh Symmetry, Kris Baha και άλλοι. Ο νέος της δίσκος με τίτλο Wasted Reflektions θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο από τη Wave Records

Links:
Spotify
Instagram
Facebook
Bandcamp

Ημέρα 03 - 24 Μαΐου 2024
00:20 - 00:45
Oddity Club
See Event

 

Aki Rei (GR)

Μπορεί να τον γνωρίσαμε ως μουσικό σε μπάντες όπως οι Daphne and the Fuzz, στο πλευρό του Jef Maarawi, ή ως μόνιμο μέλος των Youth Valley, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο πολυοργανίστας και παραγωγός Aki Rei δεν είναι εξίσου ικανός και ως solo μουσικός. Τον Ιανουάριο του 2024 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP του, Vain Poetry, παρουσιάζοντάς μας μια πιο σκοτεινή πλευρά του εσωτερικού του κόσμου και του μουσικού του οράματος. Αυτό ακριβώς το μείγμα από dream pop, electronica και progressive rock με jazz στοιχεία ανυπομονούμε να ακούσουμε και ζωντανά από τον ίδιο, μαζί με τα χαρακτηριστικά του ‘70s vocals.

Links:

Ιnstagram
Facebook 
Spotify
Bandcamp 

Ημέρα 04 - 25 Μαΐου 2024
22:10 - 22:35
Oddity Club
See Event

 

commuter (GR)

Με επιρροές από τον post-punk ήχο της σύγχρονης καναδέζικης σκηνής, οι commuter έχουν κατακτήσει εδώ και καιρό το αθηναϊκό underground, συμμετέχοντας σε συναυλίες στο πλευρό των «δικών μας» The Steams και Deaf Radio, αλλά και ανοίγοντας συναυλίες international συγκροτημάτων όπως οι Dry Cleaning και Protomartyr. Το ομώνυμο EP τους κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023 από τη Bitter Tea Records, ενώ το προσεχές φθινόπωρο θα επιστρέψουν δισκογραφικά με το ντεμπούτο full-length τους. Άραγε θα παρουσιάσουν κάτι από αυτό και στη σκηνή του Oddity;

Links:
YouTube 

Ημέρα 04 - 25 Μαΐου 2024
23:30 - 23:55
Oddity Club
See Event

 

Τα μονοήμερα εισιτήρια για τα live showcases του AMW κοστίζουν 10€, ενώ τα τριήμερα 20€. Το ίδιο ενιαίο εισιτήριο ισχύει για όλα τα live showcases του AMW σε Arch Club - Live Stage, Oddity και Gazi View. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας online εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Music Week εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured