Λίγο πριν o φετινός Μάιος φτάσει στο τέλος του και σημάνει επισήμως η έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού, σύσσωμο το team του Avopolis «κατασκηνώνει» για τέσσερις ημέρες στην Τεχνόπολη, για να παρακολουθήσει από κοντά για άλλη μια χρονιά το Athens Music Week (AMW), το μοναδικό γεγονός στην Ελλάδα που ενώνει το κοινό με τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Φέτος, το AMW, μεγαλύτερο από ποτέ, λαμβάνει χώρα σε 4 venues (το συνεδριακό του κομμάτι πραγματοποιείτει στην Τεχνόπολη ενώ τα live showcases μοιράζονται σε Arch Club - Live Stage και Gazi View και Oddity Club) και φιλοξενεί 40 καλλιτέχνες και 160 ομιλητές από 26 χώρες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει κι εμείς βγάζουμε τα μπλοκάκια μας και σημειώνουμε τι και τι θέλουμε να παρακολουθήσουμε φέτος (εκτός φυσικά από τα 38 (!) συνολικά live showcases από διεθνή και εγχώρια ονόματα, για τα οποία σας τα είπαμε σε άλλο άρθρο).

Στο θεματικό επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης βρίσκονται οι νέοι δημιουργοί και η ενδυνάμωση τους, ενώ το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 56 πάνελ συζητήσεων, παρουσιάσεις, roundtables και ομιλίες, 13 workshops, dj sets, networking events, εκθέσεις και άλλες ξεχωριστές δράσεις.  Πάμε να δούμε μερικά highlights.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ AMW

1. Μουσική και Τεχνητή Νοημοσύνη

Πού βρισκόμαστε στο θέμα της διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου γύρω από την ένταξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στο χώρο της μουσικής δημιουργίας; Μήπως η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι ικανή να αναδιαμορφώσει τις παραδοσιακές ιεραρχίες και δυνάμεις της μουσικής βιομηχανίας δίνοντας φωνή  σε υποεκπροσωπούμενες ομάδες του πληθυσμού; Ποιοί είναι οι οργανισμοί που συνθέτουν το τοπίο διεθνώς στο χώρο και, αλήθεια, υπάρχει δυναμική εκπροσώπηση από ελληνικές εταιρείες; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά που άπτονται ζητημάτων Μουσικής και Τεχνολογίας έρχονται να ρίξουν φως ειδικοί από σημαντικούς εγχώριους και διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι οι Karajan Institute, Barcelona Music Tech Hub, Italian Music Tech, Music Tech Germany, Orfium, Utopia Music κ.α.

AI’s Role in Redefining Music Industry Boundaries
Day 02 - 23 Μαΐου
14:30 - 15:30
INNOVATHENS GROUNDFLOOR
See event

2. Έμφυλη Ισότητα

Το ζήτημα της ίσης έμφυλης εκπροσώπησης και του ρόλου των ανδρών σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί το κεντρικό αντικείμενο συζήτησης αυτού του πάνελ, στο οποίο συμμετέχουν επαγγελματίες του χώρου της μουσικής από Ρουμανία, Σλοβενία, Σερβία, Πολωνία, Ισπανία, και από Ελλάδα ο μεταξύ άλλων συντάκτης του Avopolis Άγγελος Κλειτσίκας. Οι ομιλητές θα διερευνήσουν τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ως προς την ισότητα των φύλων στον χώρο της μουσικής, αλλά και στα εμπόδια που πρέπει ακόμη να αντιμετωπιστούν, ενώ μεταξύ άλλων θα διερευνήσουν κατά πόσο οι ανά τον κόσμο άνδρες επαγγελματίες υποστηρίζουν και ενισχύουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες, εστιάζοντας σε αποτελεσματικές στρατηγικές και προσωπικές δεσμεύσεις που ενθαρρύνουν ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς.

Enhancing Gender Equity in the Cultural Sector: What Can Men Do?
Day 03 - 24 Μαΐου
11:00 - 12:00
INNOVATHENS GROUNDFLOOR
See event

3. Μπορεί η μουσική να φέρει την αλλαγή;

Στελέχη της μουσικής βιομηχανίας από Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ουκρανία και Κύπρο σε μία εκτενή συζήτηση γύρω από το πώς η μουσική και οι τέχνες -σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει διαρκώς προκλήσεις όπως πολέμους, κοινωνικές ανισότητες και περιβαλλοντικές κρίσεις- μπορούν να λειτουργήσουν ως φάροι ελπίδας και ισχυροί παράγοντες αλλαγής.

Be The Change: The Transformative Impact of Music and Arts in Shaping a Better World
Ημέρα 03 - 24 Μαΐου
15:15 - 16:15
PURIFIER
See event

4. Rap, hip-hop, trap, reggaeton

Πώς εξηγείται ότι τόσοι νέοι καλλιτέχνες διεκδικούν και δημιουργούν χώρο στο μουσικό γίγνεσθαι της χώρας (και όχι μόνο) και να διαμορφώνουν νέες μουσικές τάσεις και νέα είδη μουσικής; Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχία τους; Υπάρχει κάποια μαγική συνταγή ή ολα έχουν να κάνουν με συγκυρίες και “timing”; Σε αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα, οι καλεσμένοι αυτού του πάνελ της EDEM θα μοιραστούν τις προσωπικές τους απόψεις, ιστορίες και εμπειρίες, καθώς συμβουλές και οδηγίες για κάθε νέο ταλέντο, με τους Yinka, Costis (Black Athena), Sadahzinia και Restive να εκπροσωπούν τον καλλιτεχνικό χώρο. Η Ζωή Εσκιτζοπούλου που συμμετέχει στο πάνελ, σε χωριστή ομιλία (25/05, 12:30-13:45, Purifier) θα παρουσιάσει επίσης και την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνά της με τίτλο “Το οικοσύστημα της Underground Rap σκηνής της Ελλάδας” που διεξήγαγε η ίδια στα πλαίσια των μεταπτυχιακών σπουδών της στο University of Westminster στο Λονδίνο.

Greek Urban Music Scene: από το φαινόμενο έως το θαύμα!
Ημέρα 04 - 25 Μαΐου
17:00 - 18:000
PURIFIER
See event

5. Μουσική - Τηλεόραση - Σινεμά

Το δίκτυο Europe In Sync θα διεξάγει ένα ολοήμερο επαγγελματικό εργαστήριο (24/5, 12:30 - 18:30, Innovathens 1st floor) γύρω από το θέμα του music synch στο πεδίο των ελληνικών τηλεοπτικών παραγωγών. Εμπειρογνώμονες του χώρου, μεταξύ των οποίων ο Markus Linde (Γερμανία), ιδρυτής και επικεφαλής του Europe in Synch, o Nis Bøgvad (Δανία), συνιδρυτής του Europe in Synch,  αλλά και ο Ορέστης Πλακιάς της Foss Productions θα μοιραστούν μερικά από τα μυστικά της δουλειάς και θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πώς μπαίνει η μουσική «στο κάδρο». Τα αποτελέσματα αυτού του workshop θα αποκαλυφθούν σε ξεχωριστή παρουσίαση την επόμενη ημέρα.

Music In Film & Television In Greece Today: Where We Stand And Where We Want To Go
Day 04 - 25 Μαΐου
15:15 - 16:00
INNOVATHENS GROUNDFLOOR
See event

Τέρμα το ράδιο

Για τρίτη συναπτή χρονιά επιστρέφει και η συζήτηση με τίτλο «Η Μεγάλη Ακρόαση» που εξελίσσεται σε άτυπο θεσμό της διοργάνωσης. Σε αυτή, οι προσφιλείς και επιδραστικοί στο κοινό ραδιοφωνικοί παραγωγοί, Ηλιάνα Στεργιοπούλου (Nostos 100,6), Ξενοφών Ραράκος (Μελωδία 99,2), Παναγιώτης Μένεγος (Εν Λευκώ 87,7) και Μιχάλης Καμάκας (Kosmos 93,6), και σταθερά σε συντονιστικό ρόλο τον Μάρκο Φράγκο, θα προσπαθήσουν μέσα από ένα διαδραστικό τρόπο ακρόασης να συναποφασίσουν αν ένα τραγούδι έχει τη δυναμική να γίνει επιτυχία ή όχι. Η εξέταση του τι μπορεί να γίνει hit συνεχίζεται και μέσα από δύο ενδιαφέρουσες συζητήσεις γύρω από τη δύναμη και την επίδραση των DJs στις μουσικές τάσεις και προτιμήσεις του κοινού, ανερχόμενοι στους απόλυτους διαμορφωτές γούστου και επιτυχιών των μουσικών καιρών μας.

Μεγάλη Ακρόαση
Day 03 - 24 Μαΐου
15:45 - 17:15
INNOVATHENS GROUNDFLOOR
See event

 

Δείτε όλο το πρόγραμμα του 4ημέρου με ένα κλικ στο athensmusicweek.gr/program.

 

Το τριήμερο AMW Pro Pass κοστίζει μόλις 30 στην προπώληση και περιλαμβάνει είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις και σε όλα τα venues του AMW, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Διατίθενται επίσης μονοήμερα εισιτήρια για όλες τις δράσεις του συνεδρίου και τα live κάθε ημέρας αλλά και χωριστά εισιτήρια μόνο για τα live showcases του AMW (τριήμερα και μονήμερα). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο www.athensmusicweek.gr και προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας online εδώ και εδώ

 

Διαβάστε επίσης: 
Τα 7+1 showcase live του Athens Music Week που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured