View More

Ραδιόφωνο χωρίς σύνορα: Το movement radio από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεχίζει να μας ταξιδεύει μουσικά

Συντονιστείτε σε μια ψηφιακή συχνότητα που ξέρει καλά ότι η μουσική μας ενώνει

Αγγελική Λάλου
Αγγελική Λάλου

Αν δεν το έχεις ήδη ανακαλύψει, ήρθε η ώρα να το κάνεις και να χαθείς σε μοναδικά ανεξερεύνητα ηχοτόπια που περιμένουν να σε ξεναγήσουν σε ένα ανεξάντλητο και πρωτοποριακό μουσικό σύμπαν. Το movement radio από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση είναι ένας διεθνής ψηφιακός ραδιοφωνικός σταθμός που με έδρα την Αθήνα μπορείς να τον ακούς 24 ώρες το εικοσιτετράωρο κάθε μέρα.

Αποτελεί έναν ηχητικό πομπό που σε φέρνει σε επαφή με ήχους, τονικότητες, θορύβους, ηχώ και αντηχήσεις, λέξεις, σκέψεις και ιδέες, δημιουργώντας ένα ανοιχτό μουσείο όπου μέσα σε αυτό μπορείς να περιηγηθείς και να επεκτείνεις την ακουστική σου αντίληψη, πλέοντας σε ένα φαντασιακό αρχιπέλαγος, που επιχειρεί να χαρτογραφήσει συλλογικότητες και ήχους σε κίνηση.


Ανήσυχο, πειραματικό, πρωτοποριακό, ζει στο σήμερα φέρνοντας μέσα του τους σπόρους της μελλοντικής μουσικής. Σε συνεργασία με ερευνητές, κορυφαίους εικαστικούς καλλιτέχνες, μουσικούς, κινηματογραφιστές, στοχαστές, επιστήμονες, συλλογικότητες και ακτιβιστές προσφέρει ένα κανάλι επικοινωνίας και διάδρασης διαφορετικών μορφών τέχνης, προκειμένου να κυκλοφορούν ελευθέρα ιδέες που θα κυοφορήσουν τα νέα μεγάλα μουσικά ρεύματα του αύριο.


Με motto του τη φράση «Demand the unexpected» σε προκαλεί να αφουγκραστείς τον ήχο της εποχής, να πειραματιστείς με διαφορετικά είδη, να τολμήσεις να αφεθείς να ακούσεις καινοτόμα πράγματα και γιατί όχι να γίνεις ζωντανό του κομμάτι και να στείλεις τις δικές σου μουσικές προτάσεις. Σπουδαία ονόματα της εγχώριας και παγκόσμιας DJ, Hip Hop, Electronic και World Music σκηνής βρίσκονται στη διάθεσή σου, έτοιμα να μοιραστούν μαζί σου ό,τι πιο φρέσκο ακούγεται αυτή τη στιγμή. Με πρωτότυπες ραδιοφωνικές δράσεις από μια πολυάριθμη ομάδα παραγωγών από την ελληνική και παγκόσμια σκηνή, από τους Optimo έως τη Moor Mother, από τον Alan Bishop έως τον Christopher C. King, από τους Black Athena έως την Carina, το Μovement Radio συντονίζεται με ένα πολύχρωμο, πολυπολιτισμικό κοινό και φέρνει όλο τον κόσμο στα ακουστικά σου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές ζωντανές εκπομπές, dj-sets και θεματικά μουσικά αφιερώματα, συνεντεύξεις και εκπομπές λόγου, ζωντανά events κ.ά. Το δυναμικό του σταθμού είναι μια πολυσυλλεκτική σύνθεση από τη γεμάτη παλμό και εξωστρέφεια ελληνική dj, hip hop και electronica σκηνή, καθώς και από σκηνές και υβρίδια που αναδύονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου.

Καταργώντας τα σύνορα

To Movement Radio φέρνει τον ήχο και τις ιστορίες της Μεσογείου και αναδεικνύει την πολιτιστική δυναμική που έχει προκύψει ιστορικά μέσα από τη μουσική και τις τέχνες σε αυτό το κομμάτι του κόσμου. Το MOVEMENT RADIO αναζητά τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις των πολιτισμών γύρω από τη Μεσόγειο ψάχνοντας για τα ανάλογα πολιτιστικά παραδείγματα και πέρα από αυτή. Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διευρυμένου χάρτη της περιοχής, που περιλαμβάνει την καλλιτεχνική δυναμική η οποία εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τη Βόρεια Αφρική έως το Χαρτούμ και την Καμπάλα, το Ντέρμπαν και την Κινσάσα, το Ντιτρόιτ και το Κίνγκστον, την Ινδία και την Ινδονησία.

Μπες στη συχνότητα του και ταξίδεψε μαζί του. Στη διάθεσή σου και η σελίδα του σε Instagram: https://www.instagram.com/movement_athens/

Facebook: https://www.facebook.com/movementradioathens

Mixcloud: https://www.mixcloud.com/movement_radio/

Soundcloud: https://soundcloud.com/movement-radio-athens


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δημιουργός που επηρέασε και ανύψωσε όσο κανείς την “αισθητική” της street κουλτούρας, έφυγε ...

Στο τέλος του Νοέμβρη έξι νέα κομμάτια έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ νέας μουσικής για τον μήνα

FEATURED TODAY

Οι εμπνευστές του, Τάσος Βογιατζής, Δημήτρης Λιλής και Μάκης Μηλάτος, εξηγούν γιατί.

O Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει το επιδραστικό rap label από το Buffalo της Νέας Υόρκης και οι Headnod djs έχουν το podcast.

O Μάκης Μηλάτος επιλέγει 6 επανακυκλοφορίες και ειδικές εκδόσεις για να αποχαιρετίσουμε το 2021 και δίνει ραντεβού για τα  reissues του 2022. 

Top
0
Shares