To SONIK και η Heineken παρουσιάζουν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205 το τελευταίο live party της χρονιάς!

Με δωρεάν είσοδο για όλους, εκατοντάδες δωρεάν τρίμηνες συνδρομές, αφίσες, cd, βιβλία ΟΞΥ και με τις καλύτερες μουσικές, το SONIK γιορτάζει 3 χρόνια διαρκούς μηνιαίας παρουσίας...

Με τρία από τα καλύτερα ανερχόμενα group στο είδος τους: τους Modrec, τους Pop Eye και τους Katrin the Thrill.

Με μουσικές από τους συντάκτες του SONIK.

Με video art ειδικά φτιαγμένο από την ομάδα του Athens Video Art Festival.

Katrin the Thrill



Κάτι το σούσουρο γύρω από την αλλαγή του ονόματος τους (από Dementia Praecox σε Garbo και τελικά σε Katrin the Thrill), κάτι το εντυπωσιακό παρουσιαστικό τους, κάτι οι εμφανίσεις τους στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, στο Soundwave και στο live των Manic Street Preachers, οι Katrin the Thrill ήδη απολαμβάνουν το όποιο κομμάτι δόξας που αναλογεί σε κάθε alternative μουσικό στην Ελλάδα. Οι ηλεκτρικές κιθάρες τους, σε συνδυασμό με το βιολί και την υποβλητική rock φωνή της Katrin, που θυμίζει άλλοτε Juliette Lewis και άλλοτε PJ Harvey, δημιουργούν ένα άκρως εκρηκτικό συνονθύλευμα.

Πες μου λίγα λόγια για τη διαδρομή σας μέχρι σήμερα.
Μόνο που τη σκέφτομαι κουράζομαι... Η διαδρομή μας χαρακτηρίζεται κυρίως από την ανάγκη για μουσική έκφραση και επικοινωνία αλλά ιδιαίτερα στο παρελθόν κυριεύτηκε από ακινησία, τυχοδιωκτισμό και εμμονές. Ίσως φταίει το αρχικό μας όνομα Dementia Praecox –που σημαίνει σχιζοφρένια. Παίξαμε τρία χρόνια (2002-2005) στην Ελλάδα, μεταφερθήκαμε στην Αγγλία (2006), ξαναβαπτιστήκαμε Garbo και αλλάζαμε συνεχώς μπασίστες και ντράμερ. Η περίοδος Αγγλία θα μπορούσε να ονοματιστεί «εμπειρία» ή «ταλαιπωρία». Εξαρχής το ταξίδι στην Αγγλία ήταν μια λογική κίνηση, ενώ η επιστροφή ήταν το συναίσθημα. Πλέον έχουμε φτιάξει μια πολύ όμορφη ομάδα, με πολλή όρεξη και μουσική. Όταν κάνεις αρκετή ησυχία για να ακούσεις την καρδιά σου η διαδρομή γίνεται απόλαυση.

Μπορείς να μου περιγράψεις τον τρόπο με τον οποίο δουλεύετε ως σχήμα;
Μέχρι τώρα... σε μια στιγμή επιτακτικής μουσικής έκφρασης ή έμπνευσης, παίζω την κιθαρούλα μου και τραγουδάω, το συναίσθημα μεταμορφώνεται σε μουσική και στίχους, που ακούν όλοι οι γείτονες. Εάν δεν υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και γιουχαΐσματα, το παίζω μετά στο στούντιο στα παιδιά κι ο καθένας προσθέτει ένα μουσικό κομμάτι απ’ την ψυχούλα του.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο Soundwave;
Τυχαία ή μοιραία. Βρέθηκε ένα φυλλάδιο στα χέρια μου που διαφήμιζε το διαγωνισμό και μια που εκείνη την περίοδο «δανειζόμουνα» Ίντερνετ από κάποιο αγαπητό γείτονα τσέκαρα το site και αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή. Επειδή εκείνη την περίοδο δεν υπήρχαμε ως μπάντα, έγραψα Katrin the Thrill και ανέβασα δυο κομμάτια. Κοιτούσα για κάποιες μέρες τα e-mail μου για τυχόν εξελίξεις αλλά μετά ο αγαπητός γείτονας αποφάσισε να μην μοιράζεται άλλο τη σύνδεσή του και μη έχοντας πρόσβαση για αρκετό διάστημα το ξέχασα. Όταν μετά από καιρό κοίταξα τα e-mail μου, είχαμε περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Πώς σου φαίνεται η αναγεννημένη εγχώρια σκηνή; Την παρακολουθείς;
Από τον καιρό που ήμουν στην Αγγλία και άρχισα να ασχολούμαι με το myspace παρατήρησα αυτήν την αναγέννηση της εγχώριας σκηνής και ειλικρινά είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ακόμα πιο αισιόδοξη για το μέλλον. Υπάρχει μια αίσθηση επιτέλους ότι κάτι γίνεται στο χώρο. Πάρα πολλά συγκροτήματα, καινούριες μουσικές και γενικότερα μια θετική εξέλιξη. Υπάρχει επιτέλους μια κίνηση επικοινωνίας και στον υπόλοιπο κόσμο από ελληνικά γκρουπ, που με τον καιρό γίνεται όλο και πιο ομαδική. Αυτό είναι μια έμπνευση για όλους. Δεν νομίζω ότι ουσιαστικά έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από τις μουσικές του υπόλοιπου κόσμου και είναι η στιγμή να επικοινωνήσουμε. Έχει δημιουργηθεί ένας έντονος παλμός έκφρασης και δημιουργίας στην ελληνική μουσική σκηνή.

Σχηματίστηκε: 2002
Ύφος: Indie Rock
Επιρροές: Pj Harvey, Radiohead, Sonic Youth, David Bowie, Gathering, Deus, Pixies
Μέλη: Katrin the thrill (vocals-guitar), Gina (guitar), Agness (bass), Oxis (drums) KaatPower (violin)
On The Net: www.music.coca-cola.com/profile?artistId=854793
http://www.myspace.com/katrinthethrill

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured