Ναταλία Πετρίτη

Ως Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας τιμήθηκε ο Simon Le Bon των Duran Duran την ημέρα των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου, για τη συμβολή του στον μουσικό κόσμο, αλλά και για τις φιλανθρωπίες του.

Μιλώντας στο BBC για την διάκριση, ο frontman των Duran Duran ανέφερε: «Είναι ταιριαστό το γεγονός ότι δεν τιμώμαι μόνο για τον ρόλο μου στη μουσική, αλλά και για τη δουλειά που είχα την τύχη να κάνω πέρα από τη μπάντα για μερικούς από τους σκοπούς στους οποίους πιστεύω. Για να ονοματίσω μόλις δύο από αυτούς, ελπίζω αυτή η στιγμή να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το Blue Marine Foundation και τη σημασία της δουλειάς συντήρησης που κάνει, αλλά και για το Centrepoint».

Ο Le Bon γεννήθηκε στο Hertfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου και μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο. Σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, όταν σχηματίστηκαν οι Duran Duran το 1978. Δύο χρόνια αργότερα, μπήκε στη μπάντα και ξεκίνησε την καριέρα του στο ιστορικό act.

Όσον αφορά στη φιλανθρωπική του δουλειά, ο Le Bon έγινε πρέσβης της περιβαλλοντικής οργάνωσης​​The Blue Marine Foundation στη δεκαετίας των 2010s. Πριν από αυτό ασχολείτο με πληθώρα άλλων αλτρουιστικών σκοπών, ενώ το 1984 συμμετείχε και στο Band Aid single με τίτλο “Do They Know It’s Christmas?”.

Οι Duran Duran θα εμφανιστούν τον επόμενο μήνα και στην Αθήνα, στα πλαίσια της μεγάλης περιοδείας τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured