Ναταλία Πετρίτη

Επέστρεψαν στο Spotify οι Shellac και Big Black του Steve Albini, λίγες εβδομάδες μετά τον ξαφνικό θάνατο του σπουδαίου μηχανικού ήχου. Σημειώνεται ότι ο Albini έφυγε μόλις μία εβδομάδα πριν την κυκλοφορία του νέου δίσκου των Shellac, To All Trains, ο οποίος είναι και ο πρώτος του συγκροτήματος εδώ και μια δεκαετία.

Pixel

Η κίνηση των δισκογραφικών να επιστρέψουν τη μουσική του Albini στο Spotify και σε άλλες υπηρεσίες streaming προκαλεί έκπληξη, μιας που ο καλλιτέχνης είχε πάρει σαφή απόσταση από αυτές τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος άλλωστε υπήρξε πάντοτε κριτικός απέναντι στην εκμετάλλευση συγκροτημάτων και καλλιτεχνών μέσα στη μουσική βιομηχανία, tweet-άροντας μάλιστα το 2022 ότι «το Spotify είναι μια φρικτή εταιρία και δεν θέλω να είμαι μέρος της».

Ο δίσκος To All Trains κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα από την Touch and Go Records και αρχικά έγινε διαθέσιμος στην Apple Music, το YouTube, το Bandcamp και άλλα διαδικτυακά σημεία, πλέον όμως μπορεί να ακουστεί και στο Spotify μαζί με την υπόλοιπη δισκογραφία των Shellac και Big Black. Σύμφωνα με συνέντευξη που ο Albini έδωσε στο TheWire και κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, ο ίδιος ήταν ενήμερος και ενέκρινε τη συγκεκριμένη κίνηση.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured