Ναταλία Πετρίτη

Το πρώτο χρυσό single της καριέρας τους με το Harness Your Hopes” απέκτησαν οι Pavement, μετά τη viral επιτυχία του στο TikTok σε παγκόσμιο επίπεδο. Το B-side του 1999 από το EP Spit on a Stranger έλαβε το χρυσό status από την RIAA, χαρίζοντας έτσι στο αγαπημένο συγκρότημα την πρώτη του σχετική πιστοποίηση.

Pixel

Το “Harness Your Hopes” αρχικά ηχογραφήθηκε από τους Pavement για τον τέταρτο δίσκο τους, Brighten the Corners, όμως ο frontman τους, Stephen Malkmus, το μετέτρεψε σε B-side αφήνοντάς το εκτός. Πολλά χρόνια μετά, το “Harness Your Hopes” έλαβε ένα απρόσμενο boost σε αριθμούς ως προς streaming το 2017, έγινε στη συνέχεια viral στο TikTok και πλέον έχει πωλήσει περισσότερα από 500,000 αντίτυπα.

Σύμφωνα με το Stereogum, η αύξηση των αριθμών στο streaming συνδέεται με μια αλλαγή στον αλγόριθμο του Spotify εκείνη τη χρονιά, η οποία και του έδωσε μεγάλη ώθηση. Η μεγάλη έκρηξη δημοφιλίας του κομματιού ήρθε το 2020, όταν οι χρήστες του TikTok ξεκίνησαν να ανεβάζουν βίντεο στα οποία χόρευαν με αυτό.

Το “Harness Your Hopes” έχει έκτοτε γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των Pavement, ενώ περιλαμβάνεται σταθερά στις setlists των συναυλιών τους από το reunion τους το 2022. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε μάλιστα το reissue του Spit on a Stranger EP το 2022, ενώ δημιούργησε και ένα νέο βίντεο για το “Harness Your Hopes”, δια χειρός Alex Ross Perry και με την πρωταγωνίστρια του Yellowjackets, Sophie Thatcher.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured