Ναταλία Πετρίτη

Οι Still Corners, μια από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, παρουσιάζουν το έκτο άλμπουμ τους “Dream Talk” που μόλις κυκλοφόρησε από την Wrecking Light Records.

Το συγκρότημα που θα βρεθεί στη χώρα μας για μια συναυλία στο Gagarin 205, την Παρασκευή 31 Μαΐου, είχε δώσει τους προηγούμενους μήνες μια πρώτη γεύση από το άλμπουμ μέσα από τα singles, “Secret World”, “The Dream” και “Crystal Blue”.

Το “Dream Talk” είναι ένα όμορφο και κομψά ενορχηστρωμένο άλμπουμ που περιέχει δέκα τραγούδια. Από το φθινοπωρινό εναρκτήριο τραγούδι, “Today is The Day” μέχρι το καυτό καλοκαιρινό “Turquoise Moon”, οι Still Corners έχουν δημιουργήσει ένα σαγηνευτικό άλμπουμ.

Η Tessa Murray λέει για του άλμπουμ: «Η έμπνευση για πολλά από αυτά τα τραγούδια ήρθε μέσα από όνειρα. Κάθε βράδυ έγραφα τα όνειρα που μπορούσα να θυμηθώ. Κατά την ηχογράφηση, έβγαζα το βιβλίο των ονείρων μου και τραγουδούσα διάφορες φράσεις στις οποίες δούλευε ο Greg. Η επαναλαμβανόμενη φύση του looping και του τραγουδιού έμοιαζε σχεδόν με μια έκσταση. Πολλά από τα τραγούδια προέρχονται από αυτή τη διαδικασία. Ήταν διασκεδαστικό και όσα νόμιζα πως ήταν ένα είδος φασαρίας κατέληξαν να μας ξαφνιάσουν με τα διάφορα νοήματα και τις εικόνες τους.»

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε σε διάφορα μέρη, όπως στη νότια Γαλλία, στο Ανατολικό Sussex, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Woodstock της Νέας Υόρκης. Η Murray συνεχίζει: «Τα τραγούδια ενώθηκαν γρήγορα και το να μπορούμε να γράφουμε από οπουδήποτε διατήρησε τη δυναμική μας».

Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τον Greg Hughes στο στούντιο του συγκροτήματος στο Woodstock της Νέας Υόρκης. Ο Greg δήλωσε: «Πειραματιστήκαμε με διάφορα πράγματα όπως διαφορετικά μικρόφωνα, ενισχυτές και εφέ πριν καταλήξουμε σε οτιδήποτε. Όλα αναμειγνύονταν αναλογικά μέσω της νέας μας κονσόλας SSL και υπάρχει μια λάμψη στον ήχο.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ TODAY IS THE DAY

https://youtu.be/31FWVypRHl8?si=XOsbwJGd9M8QIDLS

https://linktr.ee/stillcorners

Find VINYL/CD

https://cargorecordsdirect.co.uk/products/still-corners-dream-talk

Κυκλοφορεί από την Wrecking Light Records με την υποστήριξη της The Hubsters

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured