Ναταλία Πετρίτη

Την κατεδάφισή της αντιμετωπίζει η γέφυρα που ενέπνευσε τον Kurt Cobain για το Something in the Way” το μακρινό 1991, με το κομμάτι των Nirvana να περιλαμβάνεται στο εμβληματικό Nevermind. Τότε, ο Cobain είχε φανταστεί πώς θα ήταν η ζωή του αν ζούσε κάτω από τη γέφυρα Young Street Bridge στην πόλη καταγωγής του, το Aberdeen της Washington, η οποία τώρα κινδυνεύει να καταστραφεί μια για πάντα.

Η εν λόγω γέφυρα συνδέει το Βόρειο Aberdeen με το κέντρο της πόλης και χτίστηκε το 1956. Αυτή ενέπνευσε τη δημιουργία του τελευταίου κομματιού της tracklist του Nevermind, οι στίχοι του Cobain αναφέρουν στο ξεκίνημά του το line: “Underneath the bridge/ tarp has sprung a leak…”. 30 χρόνια μετά τον θάνατό του, η γέφυρα θεωρείται πλέον σημείο μνήμης για τον Cobain και πάνω της θα βρει κανείς Nirvana-related graffiti και μηνύματα προς τον καλλιτέχνη.

Η γέφυρα αντιμετωπίζει σήμερα την κατεδάφισή της λόγω της παλαιότητάς της και της επικινδυνότητας που αυτή εμφανίζει, όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πόλη να εκμεταλλευτεί ένα ποσό χρηματοδότησης ύψους 23 εκατομμυρίων για την αποκατάστασή της. Αυτή θα γίνει προς τιμήν του Kurt Cobain, αν και η original εκδοχή της ενδέχεται και πάλι να καταστραφεί.

Η πόλη του Aberdeen αντιμετωπίζει τρία σενάρια για τη γέφυρα: την αποκατάσταση της ήδη υπάρχουσας, τη διατήρηση τμημάτων της αυθεντικής κατασκευής και της πλήρους αντικατάστασής της με μια καινούρια. Το τι θα συμβεί τελικά θα το αποφασίσουν οι υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μιλώντας κάποτε για το “Something in the Way”, ο Cobain είχε δηλώσει πως σχετιζόταν με την πιθανότητα να ζούσε κάτω από αυτή τη γέφυρα και να πεθαίνει από AIDS, μη μπορώντας να ξεφύγει από τη ζωή στο δρόμο. Την περασμένη χρονιά, ο Nick Oliveri ισχυρίστηκε πως το τραγούδι συγγράφτηκε και από τον εκλιπόντα τραγουδιστή των Screaming Trees, Mark Lanegan.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured