Ναταλία Πετρίτη

Το πώς σκέφτηκε τον τίτλο του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band των Beatles αποκάλυψε πρόσφατα ο Paul McCartney, κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του προσωπικού του podcast, Paul McCartney: A Life In Lyrics. Μιλώντας για τον κλασικό δίσκο του 1967, ο McCartney είπε πως ο τίτλος του προέκυψε μετά από μια παρεξήγηση με ένα μέλος του road crew του συγκροτήματος: «Ήμουν με τον roadie μας τον Mal [Evans], έναν μεγαλόσωμο άνδρα. Και πήγαινα πίσω στο αεροπλάνο όταν ο ίδιος μου είπε «Θα μου δώσεις το αλάτι και το πιπέρι [Will you pass the salt and pepper?];». Και εγώ δεν τον άκουσα καλά. Είπα «Τί; Sgt. Pepper;». Εκείνος είπε «Όχι, αλάτι και πιπέρι [No, salt and pepper]».

«Και πάντα επέστρεφα σε κάτι κλασικό για τους Beatles, για εμένα και τον John [Lennon], ότι παρατηρούσαμε τα διάφορα ατυχήματα»

Ο McCartney μίλησε στο ίδιο podcast και για την έμπνευση πίσω από το εμβληματικό εξώφυλλο του ίδιου δίσκου, στο οποίο απεικονίζονται πλήθος από celebrities και άλλων επιφανών προσωπικοτήτων της παγκόσμιας ιστορίας. Συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι είχε πει τότε στους bandmates του: «Θέλω κάθε ένας από εμάς να βγάλει μια λίστα με τους αγαπημένους του ανθρώπους… γιατί θα έχουμε φωτογραφίες τους!». Και έτσι κι έγινε λοιπόν!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured