Ναταλία Πετρίτη

Ένα EP για την ενίσχυση των παιδιών της Παλαιστίνης κυκλοφόρησε στο Bandcamp η Adrianne Lenker των Big Thief, το οποίο και μπορείτε να αγοράσετε στον παρακάτω σύνδεσμο. Το i won​’t let go of your hand, όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει έξι ακυκλοφόρητα ως τώρα demos και το 100% των εσόδων από τις πωλήσεις του θα διατεθεί στο Palestinian Children’s Relief Fund.

Μαζί με τη συλλογή των demos, η Lenker έκανε μια δήλωση, στην οποία κάνει λόγο για άμεση και μόνιμη κατάπαυση πυρός στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Hamas, εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή της για τη βία που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι σήμερα.

Η κυκλοφορία του i won’t let go of your hand αποτελεί την πρώτη επίσημη δήλωση της Lenker σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα. Οι Big Thief είχαν εμφανιστεί στο Tel Aviv του Ισραήλ το 2017, ενώ σχεδίαζαν να επιστρέψουν και το 2020 προτου ακυρώσουν λόγω της πανδημίας. Το 2022 ανακοίνωσαν ακόμα δύο dates στο Tel Aviv, σημειώνοντας ότι και το μέλος τους, Max Oleartchik, κατάγεται από το Ισραήλ. Ωστόσο τελικά ακύρωσαν και αυτές τις δύο εμφανίσεις, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην παράνομη εδαφική κατοχή και τη συστηματική βία απέναντι στους Παλαιστίνιους από την Ισραηλινή πλευρά.

Η Lenker αναμένεται να κυκλοφορήσει τον νέο solo δίσκο της, Bright Future, στις 22 Μαρτίου.

i won’t let go of your hand Artwork:

i won’t let go of your hand Tracklist:

01. the music

02. feel it all

03. fangs lungs ankles

04. i won’t let go of your hand

05. relief

06. someone to

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured