Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 66 ετών έφυγε από τη ζωή ο μουσικός Karl Wallinger του neo-psych project World Party, αλλά και The Waterboys. Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο Wallinger πέθανε την Κυριακή 10 Μαρτίου, χωρίς να αποκαλύπτονται για την ώρα τα αίτια θανάτου.

Ο Ουαλός μουσικός έγραψε hits για τα συγκροτήματα στα οποία συμμετείχε, όπως τα "Ship of Fools", "She's the One" και "Whole of the Moon". Στους Waterboys συμμετείχε από το 1983 ως keyboard-ίστας, έπειτα από το recruiting του Mike Scott. Ο ίδιος ευθύνεται για τη μουσική στροφή της μπάντας μέσα από δίσκους όπως το A Pagan Place του 1984 και This Is the Sea του 1985.

Η παραμονή του Wallinger στους Waterboys ήταν βραχυπρόθεσμη, αφού το 1985 ξεκίνησε τη solo απόπειρα του project World Party. Ο πρώτος δίσκος που έβγαλε το 1986 ονομαζόταν Private Revolution, και περιλάμβανε το hit single “Ship of Fools”. Στον δίσκο συμμετείχαν και σημαντικοί guests, όπως η Sinéad O’Connor.

Ο Wallinger κυκλοφόρησε τέσσερις ακόμη δίσκους ως World Party, ενώ συμμετείχε σε δουλειές και ως παραγωγός. Το 1999, το “She’s the One” διασκευάστηκε από τον Robbie Williams, για να γίνει No. 1 hit στα UK charts.

Το 2001, ο Wallinger έπαθε ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, περιστατικό που θα τον έθετε εκτός μουσικής για αρκετά χρόνια.

Πίσω του αφήνει τη σύζυγό του, Suzie Zamit, τον γιο του Louis Wallinger, την κόρη του Nancy Zamit και δύο εγγόνια.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured