Ναταλία Πετρίτη

Τη χρήση του Nothing Compares 2 U” σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Donald Trump καταδίκασε το Sinead O’Connor Estate, που εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την εν λόγω κίνηση, από ένα πολιτικό πρόσωπο μάλιστα στο οποίο στο παρελθόν η O’Connor είχε αναφερθεί ως «βιβλικό Διάβολο». Η O’Connor υπήρξε άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της πολιτική ακτιβίστρια, παγκόσμιο φεμινιστικό είδωλο και η ίδια είχε βαφτιστεί μουσουλμάνα σε μεγάλη ηλικία, στοιχεία σε απόλυτη αντίθεση με όλα όσα πρεσβεύει ο Trump ως πολιτικό πρόσωπο.

Το Sinead O’Connor Estate ζήτησε την άμεση παύση χρήσης του κομματιού και δήλωσε συγκεκριμένα: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, είναι γνωστό ότι η Sinéad O’Connor έζησε με έναν υψηλό ηθικό κώδικα που καθορίστηκε από την τιμιότητα, την καλοσύνη, τη δικαιοσύνη και την ευπρέπεια απέναντι στους ανθρώπους. Εξοργιστήκαμε μαθαίνοντας ότι ο Donald Trump χρησιμοποιεί την iconic ερμηνεία του “Nothing Compares 2 U” στις προεκλογικές του εμφανίσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η Sinéad θα ένιωθε αηδιασμένη, πληγωμένη και προσβεβλημένη βλέποντας τη δουλειά της να παρουσιάζεται με αυτόν τον τρόπο από κάποιον στον οποίο η ίδια αναφερόταν ως «βιβλικό Διάβολο». Ως προστάτες της κληρονομιάς της, απαιτούμε ο Donald Trump και οι συνεργάτες τους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μουσική της άμεσα».

Σύμφωνα με το Variety, το “Nothing Compares 2 U” ακούστηκε στις συγκεντρώσεις του Trump στο Maryland και τη Βόρεια Καρολίνα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured