Ναταλία Πετρίτη

Οι Oasis, Ozzy Osbourne, Mariah Carey, Sinead O’Connor, Cher, Sade, Mary J. Blige, Jane’s Addiction και A Tribe Called Quest βρίσκονται ανάμεσα στους υποψηφίους για εισαγωγή στο Rock & Roll Hall of Fame και το class του 2024, με τους υπόλοιπους φιναλίστ του λαμπερού θεσμού να είναι μεταξύ άλλων οι Dave Matthews Band, Peter Frampton, Eric B. & Rakim, Foreigner, Kool & the Gang και Lenny Kravitz.

Οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που μπορούν να τεθούν ως υποψήφιοι εισαγωγής στο Rock & Roll Hall of Fame πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει την πρώτη τους εμπορική δουλειά τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από τη χρονιά υποψηφιότητας.

Από τους υποψήφιους αυτής της χρονιάς, οι Oasis, Osbourne, Carey, O’Connor, Cher, Sade, Frampton, Foreigner, Kool & the Gang και Kravitz βρίσκονται για πρώτη φορά στην καριέρα τους στην εν λόγω λίστα, με τον Osbourne να έχει εισαχθεί ωστόσο στο παρελθόν ως μέλος των Black Sabbath το 2006.

Το Class του 2024 θα ανακοινωθεί στα τέλη Απριλίου, ενώ η σχετική τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Cleveland το φθινόπωρο του 2024. Οι εισαχθέντες θα αποφασιστούν από μια διεθνή κριτική επιτροπή περισσότερων από 1,000 καλλιτεχνών, ιστορικών και μελών της μουσικής βιομηχανίας, αλλά και από το fan vote στην ιστοσελίδα του Rock & Roll Hall of Fame.

Στο Rock & Roll Hall of Fame του 2023 εισήχθησαν οι Rage Against the Machine, Willie Nelson, Missy Elliott, Kate Bush, George Michael, Sheryl Crow και The Spinners.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured