Ναταλία Πετρίτη

Στο Songwriters Hall of Fame εισήχθησαν για το 2024 οι R.E.M., Steely Dan και Timbaland, όπως και οι Dean Pitchford και Hillary Lindsey. Η σχετική τελετή όπου θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιηθεί στο Marriott Marquis Hotel της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 13 Ιουνίου. Για την ιστορία, οι καλλιτέχνες αποκτούν το δικαίωμα εισαγωγής στο εν λόγω Hall of Fame 20 χρόνια μετά την πρώτη εμπορική κυκλοφορία της μουσικής τους.

Από τους R.E.M., οι Michael Stipe, Mike Mills, Peter Buck και Bill Berry θα αναγνωριστούν όλοι τους ως στιχουργοί του Hall of Fame, ενώ ως προς τους Steely Dan, αυτό θα συμβεί μεταθανάτια για τον Walter Becker, αλλά και για τον εν ζωή bandmate του, Donald Fagen.

Ο Timbaland θα είναι ο μόνος έγχρωμος μουσικός που εισάγεται στο Hall of Fame αυτή τη χρονιά, με τον hip-hop παραγωγό να είναι γνωστός για τη δουλειά του με καλλιτέχνες όπως οι Missy Elliott, Justin Timberlake και JAY-Z.

Η Lindsey είναι η μόνη γυναίκα που εισάγεται το 2024 στη λίστα, με την ίδια να έχει τιμηθεί στο παρελθόν με τρία βραβεία Grammy Awards για κομμάτια όπως το “Jesus, Take the Wheel” της Carrie Underwood και “Girl Crush” των Little Big Town. Η ίδια έγραψε επίσης το κομμάτι “I’ll Never Lover Again”, από την ταινία A Star is Born.

Ο Pitchford είναι γνωστός για τη δημιουργία του σεναρίου και της μουσικής του Footloose του 1984.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured