Ναταλία Πετρίτη

Κάτω από τον έλεγχο του ανδρικού περιοδικού και ιστοσελίδας GQ περνά πλέον η ύλη του μουσικού publication του Pitchfork, με την Condé Nast να προχωρά μάλιστα σε μαζικές απολύσεις στη δημοσιογραφική του ομάδα. Σημειώνεται ότι το Pitchfork – που ιδρύθηκε το 1996 από τον Ryan Schreiber – αποκτήθηκε από τον εκδοτικό κολοσσό το 2015.

Τα νέα έγιναν γνωστά στους εργαζόμενους της ιστοσελίδας μέσα από σημείωμα που εστάλη εσωτερικά από την Anna Wintour την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στο οποίο αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη «μετά από προσεκτική εκτίμηση της επίδοσης του Pitchfork και αυτού που πιστεύεται ότι είναι το καλύτερο μονοπάτι για το brand, ώστε η κάλυψη της μουσικής να συνεχίσει να ευδοκιμεί μαζί με την εταιρία».

Η αρχισυντάκτρια του Pitchfork, Puja Patel, – που υπήρξε στο παρελθόν αρχισυντάκτρια του Spin – έχει επίσης γίνει γνωστό πως αποχωρεί από την εταιρία.

Για την ώρα παραμένει ασαφές το πώς ακριβώς θα συνεχίσει το Pitchfork εντός του GQ, όπως και το τί θα συμβεί με το Pitchfork Festival και την ίδια την ιστοσελίδα του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Pitchfork ως προς τις απολύσεις, όπως και αναρτήσεις δημοσιογράφων του που φαίνεται πως αποχωρούν.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured