Ναταλία Πετρίτη

Το πολυπόθητο EGOT status κατέκτησε ο Elton John με τη βράβευσή του με Emmy για την ταινία Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium, στην κατηγορία Outstanding Variety Special. Έτσι, ο John είναι και επίσημα ο 19ος καλλιτέχνης στην ιστορία που έχει τιμηθεί με βραβείο Oscar, Grammy, Tony και Emmy.

Η βράβευση για την concert movie του εμβληματικού καλλιτέχνη για λογαριασμό του Disney+ ήρθε στην 75η απονομή των τηλεοπτικών βραβείων. Η τρίωρη παραγωγή γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της “Farewell Yellow Brick Road” tour του ίδιου, της τελευταίας δηλαδή περιοδείας της καριέρας του. Ο John δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην απονομή λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο, το βραβείο πήρε όμως για λογαριασμό του ο publicist του ίδιου.

Το EGOT status κατακτήθηκε από τον John με το Grammy for Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal του ίδιου από το 1987 με το “That’s What Friends Are For” (αλλά και με πέντε ακόμη Grammy τα επόμενα χρόνια), με το Oscar του το 1994 στην κατηγορία Best Original Song για το “Can You Feel the Love Tonight” (όπως και με ακόμη ένα το 2019) και με το Tony του από το 2000 στην κατηγορία Best Original Score με το Aida. Ο John είναι ο τρίτος pop start στην ιστορία που κατακτά EGOT status, μετά τους John Legend και Jennifer Hudson.

Η πιο πρόσφατη κατάκτηση του EGOT ήταν αυτή της Viola Davis το 2023.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured