Ναταλία Πετρίτη

Μια νέα ανάρτηση-δήλωση στο προσωπικό του site, Morrissey Central, έκανε πρόσφατα ο Morrissey, στην οποία και ισχυρίζεται ότι τα media προσπαθούν να τον «διαγράψουν» από τους Smiths.

Στο blog post με τίτλο Cancel Culture Begins at Home”, ο Morrissey αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του ιδρυτή της Rough Trade Records, Geoff Travis, αλλά και άλλων media publications που δεν κατονομάζονται, λέγοντας ότι επιχειρούν να «ξαναγράψουν» την ιστορία των Smiths.

«Πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν τώρα ότι η αρχική συνάντηση στη Rough Trade Records ήταν με τους Johnny Marr και Andy Rourke, παρόλο που ο Andy δεν ήταν καν μέλος της μπάντας εκείνη την περίοδο», γράφει ο Morrissey στην ανάρτησή του. «Η συνάντηση, φυσικά, ήταν με τους Morrissey και Marr. Ακόμη και ο Geoff Travis αποφάσισε ξαφνικά ότι «δεν θυμάται ποιος ήταν με τον Johnny», παρόλο που ο Geoff με κοίταξε στα μάτια εκείνη ακριβώς τη μέρα και είπε «θα θέλαμε να κυκλοφορήσουμε αμέσως το Hand In Glove» και μετά το πιο σημαντικό μου είπε ότι το όνομά του ήταν Geoff με G, όχι Geoff με J».

Ο Morrissey αναφέρει στη συνέχεια ότι αυτός στην πραγματικότητα «βρήκε το όνομα του group, τους τίτλους των κομματιών, τα artwork, τις μελωδίες» και όλα τα λυρικά κομμάτια «προέρχονταν από την καρδιά του». «Είναι σαν να λέει κανείς ότι ο Mick Jagger δεν είχε καμία σχέση με τους Stones».

Ο Morrissey κλείνει το blog post αναφέροντας ότι «θα δώσει μάχη μέχρι τελικής πνοής» για να διατηρήσει τον κεντρικό ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση των Smiths, μέχρι αυτός να αναγνωριστεί.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured