Ναταλία Πετρίτη

Aπό φυσικά αίτια άφησε την τελευταία της πνοή η αγαπημένη Ιρλανδή τραγουδοποιός Sinéad O’Connor, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που όρισαν οι βρετανικές αρχές. Η O’Connor πέθανε τον Ιούλιο του 2023 σε ηλικία 56 ετών, στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα έρχεται για να σφραγίσει την υπόθεση μήνες αφότου το άψυχο σώμα της O’Connor είχε βρεθεί στην οικία της. Η αστυνομία από τότε δήλωνε πως το περιστατικό δεν θεωρείτο ύποπτο εγκληματικής ενέργειας.

Καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Kate Bush, Massive Attack, ANOHNI, Tegan and Sara, Perfume Genius, U2, Tori Amos και πολλοί ακόμη είχαν τιμήσει με αναρτήσεις και κείμενά τους τη μνήμη της O’Connor το διάστημα μετά τον θάνατό της, εκφράζοντας τη λύπη ολόκληρου του μουσικού και μη κόσμου για την απώλειά της.

Λίγες μόλις εβδομάδες προτού πεθάνει, η O’Connor είχε ενημερώσει τους θαυμαστές της μέσω Facebook για τη δουλειά που έκανε για τον επόμενο δίσκο της, ο οποίος επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.

Ο τελευταίος δίσκος της O’Connor ήταν το I’m Not Bossy, I’m the Boss, που κυκλοφόρησε το 2014. Η ίδια κυκλοφόρησε το 2021 τα απομνημονεύματά της με τίτλο Rememberings, ένα βιβλίο στο οποίο μίλησε ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, την ψυχική ασθένεια, όπως και για τη συνεισφορά της στον μουσικό κόσμο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured