Ναταλία Πετρίτη

Ένα αποχαιρετισμό στον Shane MacGowan των Pogues έγραψε ο Nick Cave για λογαριασμό της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, ως τελευταίο ασπασμό στον επί χρόνια κοντινό του φίλο που «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών τον περασμένο μήνα. Ο Cave συνάντησε πρώτη φορά τον frontman των Pogues το 1989, όταν το NME προσκάλεσε εκείνους μαζί με τον Mark E Smith των Fall σε μια συνάντηση για συνέντευξη. «Ήμουν ενθουσιασμένος γιατί ήμουν fan, θαύμαζα πολύ τους στίχους του Shane», γράφει ο Cave στον Guardian.

Ο Cave αναφέρει στο κείμενο το πώς ο ίδιος και ο MacGowan ήρθαν κοντά τα επόμενα χρόνια, ενώ μιλά εκτενώς για το ταλέντο του στη δημιουργία μουσικής. «Για μένα, τα κομμάτια του ήταν τόσο πολύτιμα πράγματα, βαθιά έργα τέχνης στην πραγματικότητα, όμως δεν τους συμπεριφερόταν ως τέτοια». «Όταν εγώ εργαζόμουν στο γραφείο μου για μέρες για να παράξω ό,τι μπορούσα, ο οι λέξεις του Shane έβγαιναν από εκείνον γύρω από έναν δίσκο γεμάτο μπύρες και ουίσκι».

«Λάτρευα και τη φωνή του. Ήταν το τέλειο όχημα για τη χαοτική, ποιητική ψυχή του», προσθέτει ο Cave, ο οποίος συμπληρώνει ότι παρότι ήταν στην αρχή θαυμαστής του απίστευτου ταλέντου του MacGowan, στη συνέχεια η αγάπη του εξελίχθηκε για τον ίδιο τον άνθρωπο που ήταν ο MacGowan και βρέθηκε στην καρδιά της δυνατής φιλίας τους.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured