Ναταλία Πετρίτη

Οι Massive Attack, Fontaines D.C. και Young Fathers ανακοίνωσα την κυκλοφορία ενός EP για την ενίσχυση του λαού της Γάζας, το οποίο θα φέρει τον τίτλο CeasefireEP. Όλα τα έσοδα από αυτόν θα διατεθούν στον αγώνα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη.

Ο δίσκος περιλαμβάνει μουσικές και από τα τρία αγαπημένα συγκροτήματα και είναι ήδη διαθέσιμος για προπαραγγελίες. Μαζί με τηνν κυκλοφορία του, τα συγκροτήματα καλούν σε μόνιμη κατάπαυση πυρός, με τους Fontaines D.C. να κάνουν μάλιστα λόγο για ένα «μόνιμο τέλος στη βάναυση κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ». Σημειώνεται ότι από τη στιγμή του ξεσπάσματος του πολέμου στην περιοχή, σχεδόν 20,000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

Μιλώντας σε σχετική συνέντευξη τύπου, ο Robert “3D” Del naja των Massive ανέφερε: «Οι σκηνές τρόμου που ξεπηδούν ανά ώρα από τη Γάζα, με νοσοκομεία και σχολεία να βομβαρδίζονται και να γίνονται σκόνη και αθώοι πολίτες, δημοσιογράφοι και γιατροί να σκοτώνονται σε αδιανόητους αριθμούς, έχουν γίνει ακόμα χειρότερες εδώ και δέκα εβδομάδες άθλιας πολιτικής αποτυχίας. Θαυμάζουμε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που βάζουν τις ζωές τους στην πρώτη γραμμή του πολέμου για να προστατέψουν αθώους πολίτες στη Γάζα. Το Ceasefire EP είναι ένας φόρος τιμής σε αυτούς και στην απίστευτη δουλειά που συνεχίζουν σε πραγματικά απερίγραπτες καταστάσεις. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον λαό της Παλαιστίνης».

Το 12" βινύλιο περιλαμβάνει ένα artwork σχεδιασμένο από τον Del Naja, που μπορεί κανείς να αγοράσεις και σε μεγάλο και υπογεγραμμένο print. Το reverse sleeve του EP περιλαμβάνει τη φράση του Γιατρού Χωρίς Σύνορα, Dr. Mahmoud Abu Nujaila, που έγραψε το εξής μήνυμα σε πίνακα νοσοκομείου στη Γάζα λίγο πριν σκοτωθεί από βομβαρδισμό των Ισραηλινών τον προηγούμενο μήνα: «Όποιος μείνει μέχρι το τέλος, να πει την ιστορία. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Να μας θυμάστε».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured