Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 77 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Colin Burgess, ο αρχικός drummer των θρυλικών AC/DC. Την είδηση για τον θάνατο του πρώιμου μέλους της επιβεβαίωσε η ίδια η μπάντα με ανάρτησή της στο Instagram.

«Είναι πολύ λυπηρό που ακούσαμε για τον θάνατο του Colin Burgess», έγραψαν οι AC/DC στην επίσημη σελίδα τους στο Instagram. «Ήταν ο πρώτος μας drummer και ένας πολύ σεβαστός μουσικός. Ευτυχισμένες αναμνήσεις, rock in peace Colin».

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AC/DC (@acdc)

Ο Burgess υπήρξε μέρος της αρχικής σύνθεσης των AC/DC, οι οποίοι σχηματίστηκαν το 1973. Η σύνθεσή τους περιλάμβανε τότε τους κιθαρίστες Malcolm και Angus Young, τον μπασίστα/σαξοφωνίστα Larry Van Kriedt και τον τραγουδιστή Dave Evans. Ο Burgess εμφανίστηκε στο ντεμπούτο single του συγκροτήματος, “Can I Sit Next to You, Girl”, αλλά απολύθηκε από τους AC/DC στις αρχές του 1974 επειδή φέρεται να ήταν μεθυσμένος στη σκηνή. Ο ίδιος ισχυρίστηκε τότε ότι κάποιος του έριξε κάτι στο ποτό.

Πριν από την ένταξή του στους AC/DC, ο Burgess ήταν μέλος του αυστραλιανού ροκ συγκροτήματος, The Masters Apprentices, από το 1968 έως το 1972, σημειώνοντας πολλές επιτυχίες στη χώρα εκείνη την περίοδο. Το γκρουπ επανενώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '80 και ξανά στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τον Burgess στα drums.

Ο Burgess δημιούργησε επίσης το συγκρότημα His Majesty με την τραγουδίστρια Yukiko Davis και τον κιθαρίστα Spike Williams τη δεκαετία του '80. Το 1993, έπαιξε drums σε μια διασκευή του “Highway to Hell” των AC/DC.

Η ιστορία λέει ότι τον Φεβρουάριο του 1980, ο Burgess βρέθηκε στο The Music Factory στο Λονδίνο και υπήρξε ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που μίλησε με τον Bon Scott τη νύχτα που πέθανε ο τραγουδιστής των AC/DC.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured