Ναταλία Πετρίτη

2.5 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια δώρισε ο Weeknd στον Παλαιστινιακό λαό μέσω της δικής του φιλανθρωπικής οργάνωσης, XO Humanitarian Fund, με τα χρήματα να διατίθενται για τις ανάγκες κάλυψης της διατροφής 173,000 ανθρώπων. Η δωρεά μεταφράζεται σύμφωνα με το διατροφικό πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε 820 τόνους τροφίμων που θα ανακουφίσουν ένα τμήμα του παλαιστινιακού πληθυσμού για διάστημα περίπου δύο εβδομάδων.

Ο Abel “The Weeknd” Tesfaye έχει τον τίτλο του Goodwill Ambassador από τον Οκτώβριο του 2021 και έχει δωρίσει και στο παρελθόν τμήμα της περιουσίας του για να βοηθήσει τον πληθυσμό της Αιθιοπίας για τις διατροφικές του ανάγκες. Ο ίδιος σκοπεύει επίσης την επόμενη χρονιά να δωρίσει 1 δολάριο για κάθε ένα εισιτήριο που κόβεται στις συναυλίες της After Hours Til Dawn Tour.

Ο Weeknd δεν είναι ο μόνος που έχει εκφράσει τη στήριξή του στον Παλαιστινιακό λαό το τελευταίο διάστημα, μιας που πρόσφατα είδαμε δεκάδες καλλιτέχνες και συγκροτήματα να υπογράφουν ανοιχτή επιστολή για την κατάπαυση πυρός από την πλευρά του Ισραήλ στη Γάζα. Ανάμεσά τους ήταν μεταξύ άλλων οι Caroline Polachek, Dua Lipa, Run the Jewels και Michael Stipe. Στις 21 Νοεμβρίου είδαμε επίσης αντίστοιχο κείμενο στήριξης υπογεγραμμένο από τη συλλογικότητα Musicians for Palestine, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Pulp, Bikini Kill, Kid Cudi, Kali Uchis, Zack de la Rocha, Tom Morello, Lucy Dacus, Brian Eno και πολλοί ακόμα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured