Ναταλία Πετρίτη

Υπονοούμενα για επανένωση και επιστροφή των Radiohead άφησε ο drummer τους, Philip Selway, κάνοντας τους θαυμαστές του εμβληματικού συγκροτήματος να αναρωτηθούν για το πότε θα μπορούσε να έρθει στα δισκοπωλεία μια νέα κυκλοφορία τους, δεδομένης της ύπαρξης των νεοσυσταθέντων The Smile των Thom Yorke και Johnny Greenwood. Σημειώνεται ότι η τελευταία δισκογραφική δουλειά τους ήταν το A Moon Shaped Pool του 2016.

Μιλώντας σε live stream με την Crow Hill Company την περασμένη Παρασκευή, ο drummer των Radiohead δήλωσε: «Στην πραγματικότητα κάναμε ένα μικρό διαλειμματάκι ενός λεπτού. Η τελευταία συναυλία που δώσαμε ήταν το 2018, όμως φτάνουμε πια σε εκείνο το σημείο της επιστροφής. Υπάρχει κάτι τόσο ιδιαίτερο στη σχέση αυτή – την δημιουργική και προσωπική σχέση – που στην πραγματικότητα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αλλού».

Ο ίδιος συνέχισε: «Επιστρέφουμε πίσω σε αυτό το σημείο όπου σκεφτόμαστε «Ωραία, κάναμε ένα διάλειμμα – αυτό ήταν. Αυτό είναι κάτι στο οποίο νιώθουμε ότι θέλουμε να ξαναβυθιστούμε και να εξερευνήσουμε σε ποιες άλλες κατευθύνσεις μπορεί να μας μεταφέρει».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Selway αφήνει υπονοούμενα για μια επανένωση των Radiohead στο αμέσως επόμενο διάστημα. Νωρίτερα μέσα στο 2023, ο drummer ανέφερε ότι ο ίδιος και οι bandmates του θα συναντιούνταν στην αρχή της χρονιάς για να βάλουν τα πράγματα κάτω.

Ο ίδιος δήλωνε τότε στο Prog Magazine: «Μιλάμε πάντα για πράγματα. Όμως με όρους πραγματικού συλλογικού project, πέρα από τα πράγματα στο Kid A και το Amnesiac που κάναμε, είναι κάπως μακρινό για εμάς το πότε αυτά θα γίνουν. Μιλάμε για αυτά, όμως αυτή τη στιγμή όλοι ασχολούνται με κάτι δικό τους».

«Όταν ξέσπασε η πανδημία, πάντα σχεδιάζαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα από τους Radiohead εκείνη περίπου τη στιγμή, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε άλλα πράγματα. Όμως αυτό σήμαινε ότι αυτά τα πράγματα θα μεγάλωναν, οπότε αφήνουμε χρόνο για όλα αυτά τα projects ώστε να φτάσουν εκεί που επιθυμούν. Όμως, ναι, θα είμαστε μαζί σύντομα και μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχει κάτι, κάποιας μορφής», συμπλήρωσε ο καλλιτέχνης.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured