Στο Broadway φαίνεται πως θα δούμε να ανεβαίνει το Queen’s Gambit του Walter Tevis, έπειτα από μια πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική διασκευή για το Netflix. Και στο musical που θα δούμε, τη μουσική και τους στίχους έχει αναλάβει η ταλαντούχα Mitski, η οποία μάλιστα δήλωσε πως είναι μεγάλη fan του Netflix show που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του 1983.

Το Queen’s Gambit τοποθετείται στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και κεντρικό πρόσωπο είναι μια ορφανή παίκτρια του σκακιού, η Beth Harmon. Η ίδια παλεύει με τον εθισμό, όσο η πορεία της στον κόσμο του σκακιού την φέρνει στην κορυφή του στις παγκόσμιες κατατάξεις.

Το original score της σειράς έγραψε ο Carlos Rafael Rivera, ο οποίος επέλεξε ορχηστρική μουσική για να μας δείξει το ταξίδι της Anya Taylor-Joy ως Beth Harmon. Στη σειρά ακούγονται ωστόσο και κομμάτια των Vogues, Quincy Jones, Peggy Lee, Nancy Wilson και Monkees.

Ο τελευταίος δίσκος της Mitski, The Land Is Inhospitable and So Are We, κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ίδια ετοιμάζεται αυτή την περίοδο για μια tour στη Βόρεια Αμερική.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured