Ναταλία Πετρίτη

Απώλειες 98,4 εκατομμυρίων δολαρίων δήλωσε πως παρουσιάζει η MSG Sphere του Las Vegas έπειτα από έναν μήνα λειτουργίας, με τον CFO του venue, Gautam Ranji, να δηλώνει ήδη την παραίτησή του.

Ο πολυσυζητημένος συναυλιακός χώρος άνοιξε τις πόρτες του στις 29 Σεπτεμβρίου, εκκινώντας τη λειτουργία του με το residency των U2. Όμως σύμφωνα με ρεπορτάζ της New York Post, παρά το γεγονός ότι τα προσδοκώμενα κέρδη θα άγγιζαν τα 117,3 εκατομμύρια, αυτά ήταν κατά 71% μικρότερα.

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Sphere, η παραίτηση του Ranji δεν σχετίζεται με τα οικονομικά της ή άλλη διαφωνία, όμως η New York Post αναφέρει πως αυτή ήρθε έπειτα από περιστατικό στο οποίο ο CEO της, James Dolan, «ούρλιαζε και φώναζε» προς τον Ranji.

Το κόστος κατασκευής του Sphere άγγιξε τα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ κάτοικοι του Las Vegas το περιγράφουν σαν «μια σελήνη τοποθετημένη πάνω στη Γη». Το design του θόλου είναι σχεδιασμένο ώστε να προορίζεται για live performances και γενικά για τις εικαστικές τέχνες.

Μιλώντας στον Zane Lowe του Apple Music, ο Bono είχε μάλιστα δηλώσει: «Δεν υπάρχουν ηχεία. Ολόκληρο το κτίριο είναι ένα ηχείο. Οπότε, οπουδήποτε και να βρίσκεσαι, έχεις τέλειο ήχο».

Την επόμενη εβδομάδα, το Sphere αναμένεται να υποδεχθεί ένα πολυήμερο takeover του Las Vegas Grand Prix.

Για την ώρα, οι εκπρόσωποι του MSG Sphere δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο γύρω από την οικονομική κατάσταση του χώρου.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured