Ναταλία Πετρίτη

Το Fast Car” της Tracy Chapman ανακηρύχθηκε τραγούδι της χρονιάς στα 57α Country Music Awards, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για κομμάτι γραμμένο 35 ολόκληρα χρόνια πριν! Το ίδιο κομμάτι έφτασε επίσης στο Νο. 1 του Country Airplay chart, καθιστώντας την Chapman την πρώτη μαύρη γυναίκα που έφτασε στην κορυφή του chart από τότε που δημιουργήθηκε το 1990. Πώς όμως προέκυψε αυτή η απρόσμενη πρωτιά μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες;

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Tracy Chapman έλαβε για τη σύνθεση του “Fast Car το βραβείο στα 57α Country Music Awards καθώς αυτό γνώρισε μεγάλη επιτυχία με μία νέα επανεκτέλεσή του από τον δημοφιλή καλλιτέχνη της country μουσικής, Luke Combs. Έτσι, μια κλασσική πλέον σύνθεση απέκτησε νέα ζωή στο 2023.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tracy Chapman Online (@tracychapmanonline)

Αν και η μουσικός δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Nashville του Tennessee, η παρουσιάστρια αυτής, Sara Evans, διάβασε μία δήλωσή της μαζί με τον θρύλο της country, Bill Anderson.

«Είναι πραγματικά τιμή για το τραγούδι μου να έχει αυτή την αναγνώριση 35 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Ευχαριστώ τα CMAs και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον Luke και σε όλους τους θαυμαστές του “Fast Car”», ανέφερε η Chapman.

Σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, η νίκη αυτή καθιστά επίσης την Chapman, ως την πρώτη μαύρη καλλιτέχνιδα που τιμάται ποτέ με το συγκεκριμένο βραβείο στην 57χρονη ιστορία των CMAs.

Ο Combs μαζί με τους συνεργάτες του, Chip Matthews και Jonathan Singleton, βραβεύθηκε επίσης για την ίδια διασκευή, η οποία περιλαμβάνεται στο τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο Gettin’ Old στην κατηγορία του single της χρονιάς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured