Ναταλία Πετρίτη

Για τη ζωή του δίχως ναρκωτικά μίλησε πρόσφατα ο θρυλικός κιθαρίστας των Rolling Stones, Keith Richards, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph. Πιο συγκεκριμένα, ο μουσικός τοποθετήθηκε για το τέλος στις καταχρήσεις του ίδιου στο παρελθόν και για την σχετικά πρόσφατη απόφαση να ακολουθήσει ένα “straight” lifestyle.

«Τα τσιγάρα τα έκοψα το 2019», μοιράστηκε με τους αναγνώστες ο Richards. «Δεν τα έχω αγγίξει έκτοτε. Σταμάτησα την ηρωίνη το 1978. Σταμάτησα την κοκαΐνη το 2006. Μου αρέσει ακόμα ένα περιστασιακό ποτό – γιατί δεν θα πάω στον παράδεισο σύντομα – όμως πέρα από αυτό, προσπαθώ να απολαύσω το ότι είμαι καθαρός. Είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα».

Ο Richards ανέφερε τη βότκα-πορτοκάλι ως το πρώην αγαπημένο του ποτό, αναφέροντάς τη μάλιστα ως «Nuclear Waste». Ο ίδιος δήλωσε ότι πάντα κατανάλωνε σε λογικά πλαίσια, ενώ επιβεβαίωσε ότι την έχει σταματήσει.

Η συζήτηση μεταφέρθηκε στη συνέχεια στην έννοια της μακροβιότητας, με τον 79χρονο μουσικό να δηλώνει «ευλογημένος». «Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα με το ότι γερνώ. Υπάρχουν μερικά άσχημα πράγματα που μπορείς να δεις στο μέλλον, όμως χρειάζεται να μεταφερθείς σε αυτό. Είμαι καλά με την ιδέα του ότι είμαι 80 και ακόμα περπατώ και μιλώ. Βρίσκω τη γήρανση σαν μια συναρπαστική διαδικασία. Αλλά αν δεν το έκανε κανείς κιόλας, ίσως να έπρεπε να αυτοκτονήσει».

Εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των 80χρονων εκεί έξω, ο Richards ετοιμάζεται μαζί με τους υπόλοιπους εν ζωή Rolling Stones για την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου, Hackney Diamonds. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου, με τον δίσκο να είναι ο πρώτος με original υλικό εδώ και 18 χρόνια. Ανάμεσα στις συμμετοχές σε αυτόν θα δούμε τον εκλιπόντα drummer του συγκροτήματος, Charlie Watts, όπως και guest εμφανίσεις των Lady Gaga, Paul McCartney και άλλων.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured