Ναταλία Πετρίτη

Με τον Andy Taylor και τον Nile Rodgers συνεργάστηκαν στο ολοκαίνουριο κομμάτι τους οι Duran Duran, το οποίο και ονομάζεται Black Moonlight”. Αυτό αποτελεί ένα νέο preview του επικείμενου δίσκου τους, Danse Macabre, που είναι η πολυαναμενόμενη Halloween-themed δουλειά τους

Στο κομμάτι ακούγεται το catchy riff του Nile Rodgers, τον οποίο βοηθά το πρώην μέλος της μπάντας, Andy Taylor, με το “Black Moonlight” να ακούγεται λιγότερο επιβλητικό ή goth σε σχέση με το προηγούμενο single τους, “Danse Macabre”. Οι στίχοι του όμως παραμένουν εξίσου σκοτεινοί, με αναφορές σε μαύρη μαγεία και το σκοτάδι της νύχτας.

Μιλώντας για το κομμάτι, ο Nick Rhodes δήλωσε: «Ο Nile Rogers είναι μια φυσική δύναμη. Όταν βρισκόμαστε σε ένα δωμάτιο, ξεκινάμε να παίζουμε και δημιουργείται μαγεία. Ο Nile πάντα λέει ότι οι CHIC ήταν η πρώτη του μπάντα και οι Duran Duran η δεύτερη. Θεματικά, προσωπικά προτιμώ τη σελήνη από τον ήλιο. Ο Simon πήρε την ιδέα και την εξέλιξε».

Ο Simon Le Bon πρόσθεσε: «Το “Black Moonlight” είναι μια κλασική Duran Duran-Nile Rodgers συνεργασία. Όταν ο Nile ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στο studio, πραγματικά ενέπνευσε τους πάντες με το riff του και το κομμάτι κάπως γράφτηκε μόνο του».

Πέρα από τα “Danse Macabre” και “Black Moonlight”, ο επικείμενος δίσκος του συγκροτήματος περιλαμβάνει διασκευές στο “Bury a Friend” της Billie Eilish, το “Psycho Killer” των Talking Heads και στο “Spellbound” των Siouxsie and the Banshees. Αυτός θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου.

Οι Duran Duran συνεχίζουν αυτό το διάστημα την “Future Past Tour” τους στη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, ο Taylor κυκλοφόρησε τον πρώτο του solo δίσκο εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια, με τίτλο Man’s a Wolf to Man.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured