Ναταλία Πετρίτη

Τις σκέψεις του για το μουσικό τοπίο που αλλάζει αλλά και για την κουλτούρα του streaming μοιράστηκε ο θρυλικός Mick Jagger, σε συνέντευξή του στο CBC radio με τον Tom Power.

Νωρίτερα μέσα στον Σεπτέμβριο, οι Rolling Stones ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου, Hackney Diamonds, κυκλοφορώντας παράλληλα το πρώτο του single Angry”. Η εν λόγω δισκογραφική δουλειά είναι η 24η της καριέρας τους και η πρώτη μετά το A Bigger Bang του 2005.

Μιλώντας στη συνέντευξη, ο frontman του συγκροτήματος μίλησε για τον νέο δίσκο και για το μουσικό τοπίο της εποχής μας μέσα στο οποίο θα κυκλοφορήσει. «Δεν λέω ότι προσπαθώ δουλικά να βρίσκομαι στην αιχμή των πάντων, αλλά πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργούν τα πράγματα, ξέρετε, στον σημερινό κόσμο», ανέφερε ο καλλιτέχνης. «Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τη μουσική βιομηχανία, ισχύει για πολλά πράγματα. Εννοώ, ξέρετε, η οδήγηση αυτοκινήτου είναι μια διαφορετική εμπειρία από την οδήγηση αυτοκινήτου το 1960. Και ο κόσμος των δισκογραφικών, όπως όλες οι επιχειρήσεις, αλλάζει πολύ. Εννοώ ότι αυτός είναι πλέον μια επιχείρηση τεχνολογίας, δεν μένει ποτέ η ίδια. Δεν έμεινε ποτέ το ίδιο».

Ο Jagger τοποθετήθηκε επίσης για τη μετάβαση από το βινύλιο στις κασέτες, στα CDs και τώρα στο streaming. «Οι δίσκοι από pop acts δεν πουλούσαν. Αυτό που πουλούσε όμως ήταν δίσκοι όπως το South Pacific… Ο Frank Sinatra μπορεί να πουλούσε δίσκους… Και ξαφνικά, ήρθαν οι Beatles και άρχισαν να πουλάνε pop δίσκους. Οπότε ήταν μια τεράστια αλλαγή».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ το streaming είναι «πολύ κακόβουλο», «το ενδιαφέρον βρίσκεται στο ότι άνθρωποι όλων των γενεών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μουσική από όλες τις περιόδους».

«Πριν, αν ήθελα, ξέρετε, να αγοράσω έναν παλιό δίσκο με blues από το 1955, ήταν πολύ δύσκολο. Έπρεπε να κάνω μια ταχυδρομική παραγγελία. Έπρεπε να πάω σε ένα κατάστημα ειδικών, παρόλο που είχα πολλά χρήματα. Για να πάω και να το αγοράσω τώρα, μπορώ απλώς – να, εκεί είναι. Είναι ακριβώς εκεί. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό; Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά 16 ετών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ό,τι θέλουν».

Στο Hackney Diamonds περιλαμβάνονται 12 tracks με συμμετοχές των Paul McCartney, Lady Gaga, Elton John και Stevie Wonder, ενώ σε δύο από αυτά συμμετέχει και ο εκλιπών drummer του συγκροτήματος, Charlie Watts.

Ο Jagger αποκάλυψε επίσης ότι οι Rolling Stones εργάζονται ήδη για τον επόμενο, full-length δίσκο τους.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured