Ναταλία Πετρίτη

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής του “Dream Weaver” και του “Love Is Alive”, Gary Wright, έπειτα από επιπλοκές του Parkinson και άλλων ασθενειών από τις οποίες έπασχε.

Ο Wright ξεκίνησε την καριέρα του στην Ευρώπη, τραγουδώντας για το blues rock συγκρότημα των Spooky Tooth. Όσο ο ίδιος εργαζόταν πάνω στο ντεμπούτο solo δίσκο του στα early 1970s, ο μπασίστας του, Klaus Voormann, τον σύστησε στον George Harrison. Οι δυο τους έγιναν τελικά φίλοι και συνεργάτες, με τον Wright να παίζει μάλιστα keyboard στον solo δίσκο του Harrison, All Things Must Pass. Το ίδιο έγινε και στις επόμενες κυκλοφορίες του καλλιτέχνη μέσα στα 1970s. Σε αντάλλαγμα, ο Harrison συμμετείχε στον solo δίσκο του Wright του 1971, Footprint.

Η πιο επιτυχημένη solo κυκλοφορία του Wright ήταν το 1975 με το The Dream Weaver. Τόσο το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, όσο και το “Love Is Alive” υπήρξαν μεγάλα hits της εποχής σημειώνοντας τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ. Το “Dream Weaver” χρησιμοποιήθηκε μάλιστα δύο δεκαετίες μετά στο soundtrack του Wayne’s World.

Ο Wright συνέχισε να κυκλοφορεί solo δίσκους μέσα στα 1970s, ενώ την επόμενη δεκαετία ασχολήθηκε εκτενώς με τις συνθέσεις soundtrack και δίσκων της world music.

Στα late 2000s, ο Wright συμμετείχε σε tour με τον Ringo Starr ως μέλος της All-Starr Band του. Το 2014, εξέδωσε το memoir του με τίτλο Dream Weaver: Music, Meditation, and My Friendship with George Harrison.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured