Μέσω κοινωνικών δικτύων έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του θρυλικού Rodriguez, σε ηλικία 81 ετών, χωρίς να διευκρινίζεται η αιτία θανάτου του.

O Sixto Diaz Rodriguez γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου 1942 και ήταν Αμερικανός μουσικός της folk από το Detroit του Michigan. Τη δεκαετία του '70 κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ τα οποία δεν πέτυχαν εμπορικά στην Αμερική, ωστόσο η μουσική του ταξίδεψε στην Νότια Αφρική κι εκεί -εν απόλυτη αγνοία του- θεωρείτο θρύλος, με τις πωλήσεις των δίσκων του τοπικά να ξεπερνούν τις αντίστοιχες του Elvis Presley! Την εποχή του απόγειου της φήμης του μουσικού στη χώρα της Αφρικής, ωστόσο, χάθηκαν τα ίχνη του και κυκλοφορούσε έντονα η φήμη  ότι είχε αυτοκτονήσει.

Τελικά δύο Νοτιοαφρικανοί θαυμαστές του, επιδιώκοντας να διασαφηνίσουν το... μυστήριο του «θανάτου» του, ανακάλυψαν κατάπληκτοι πως ήταν ζωντανός, τον εντόπισαν και τον έπεισαν να έρθει στη Νότια Αφρική το 1998, για να πραγματοποιήσει 6 συναυλίες. Τα εισιτήρια έγιναν ανάρπαστα και του επιφυλάχθηκε υποδοχή ήρωα.

Χάρη στο "Searching For Sugar Man" του Σουηδού Malik Bendjelloul, το οποίο βραβεύτηκε και με Oscar το 2013, η απίστευτη ιστορία του Rodriguez έγινε γνωστή, ορισμένα τραγούδια του, όπως τα "Sugar Man" και "I Wonder" έγιναν εκ των υστέρων επιτυχίες και ο ίδιος επέστρεψε για λίγο καιρό στη μουσική, την οποία, απογοητευμένος, είχε εγκαταλείψει. 

Στις 9 Μαΐου 2013 το Πανεπιστήμιο Wayne (WSU) του Detroit, από το οποίο αποφοίτησε ο Rodriguez το 1981, του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα ανθρωπιστικών επιστημών. O Rodriguez δεν έβγαλε ποτέ ούτε ένα σεντ από τις πωλήσεις εκατοντάδων χιλιάδων αντιτύπων των δίσκων του στην Νότια Αφρική.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured